Nazad

Kraj jedne ere - Ševino "zbogom" Ukrajini

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 20.06.2012 - 12:05

Andrej Ševčenko završio reprezentativnu karijeru posle ispadanja sa EURO 2012: "Sada želim da zagrlim decu i poljubim ženu".

Andrej Ševčenko neće više igrati za reprezentaciju Ukrajine. Sjajni napadač priznao je posle eliminacije sa Evropskog prvenstva da je protiv Engleske odigrao poslednji zvanični meč za Ukrajinu.

"Odigraću još jedan, prijateljski, tojest oproštajni, kako bih se zahvalio navijačima", izjavio je 35-godišnji fudbaler.

Najsvetlije trenutke karijere doživeo je u Milanu, zatim je igrao i za Čelsi, a 2009. se vratio u svoj Dinamo iz Kijeva.

"Koji su mi sada planovi? Da odem kući, zagrlim decu i polubim ženu".

Za reprezentaciju je igrao 111 puta i postigao 48 golova, uključujući i dva na startu Grupe D na tekućem EP u preokretu protiv Švedske (2:1).

Ipak, nije mogao da pomogne ekipi Olega Blohina koji ga je u igru protiv Engleza uveo u poslednjih 20-ak minuta umesto Marka Devića. "Gordi Albion" je pobedio 1:0 i eliminisao domaćina turnira.

"Drago mi je da su navijači bili zadovoljni našom predstavom uprkos porazu. Ova ekipa ima budućnost", zaključio je Andrej Ševčenko. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: