Nazad

Kreće juniorska Liga šampiona

Izvor: B92 - Svetski sport - Subota 08.12.2012 - 00:41

Sledeće sezone počeće takmičenja u juniorskoj Ligi šampiona, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

UEFA

UEFA je navela da su detalji premijernog izdanja elitnog klupskog takmičenja u konkurenciji juniora još u izradi, a da će Izvršni komitet te organizacije u martu potvrditi pokretanje lige.

Predviđeno je da u grupnu fazu uđu 32 kluba koji izbore učešće u seniorskoj konkurenciji LŠ. Plasman u osminu finala izboriće po dva najbolja tima iz svake od osam grupa. LŠ će se igrati od februara na samo jednu utakmicu.

"Verujemo da je juniorska Liga šampiona atraktivna ponuda za sve učesnike takmičenja, jer mladi talenti imaju priliku da se dokažu na velikoj sceni. Liga će pomoćii mladim igračima, ali i mladim sudijama koji će dobiti priliku da vode te utakmice", rekao je predsednik UEFA Mišel Platini.

Trofej juniorske Lige šampiona nosiće ime po počasnom predsedniku UEFA Lenartu Johansonu, a za sada je predvidjeno da se liga igra dve sezone.

UEFA LŠ za juniore biće konkurentno takmičenje NextGen-u koje su pokrenuli engleski klubovi Čelsi, Arsena, Mančester Siti,a u kojem igraju i omladinske selekcije Barselone, Intera, Borusije Dortmund, Ajaksa...

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: