Nazad

Lekar: Abidalova karijera nije završena

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 23.07.2012 - 20:34

Fudbaler Barselone, koji se trenutno oporavlja od transplantacije jetre, mogao bi da se vrati na teren, izjavio je lekar Karlos Garsija-Valdesas.

 Jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka u oblasti transplantacije jetre i čovek koji je obavio operativni zahvat Erika Abidala istakao je da levi bek Barselone svakodnevno trenira i da nije nemoguće da ponovo zaigra fudbal na profesionalnom nivou.

 
"Sve zavisi od reakcije organizma. Povratak na posao kod običnih ljudi posle ovakve operacije traje između šest meseci i godinu dana, a pošto je Abidal profesionalac, sa većim naporima, njemu će možda biti potrebno i više. U svakom slučaju bitno je da prvih tri do šest meseci prođe bez infekcija i onda su šanse za povratak dodatno povećane", izjavio je Garsija-Valdesas.
 
Abidalu je u martu 2011. godine odstranjen tumor na jetri, ubrzo se vratio na teren, ali se godinu dana kasnije bolest vratila i morao je na transplantaciju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: