Nazad

Lev se povlači posle EP, ko će biti novi selektor Nemačke?

Izvor: N1, OK Radio - Svetski sport - Utorak 09.03.2021 - 13:53

Joakim Lev povući će se sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Nemačke posle Evropskog prvenstva, zvanično je potvrđeno.

Levu ugovor ističe 2022. godine FOTO: EPA-EFE
Lev je sa Manšaftom postao svetski prvak 2014. godine i bio je evropski vicešampion 2008, a na klupu je došao 2006. godine, kad je zamenio Jirgena Klinsmana.
 
„Svesno sam se odlučio na ovaj korak, pun ponosa i velike zahvalnosti, ali istovremeno sam veoma motivisan za predsojeći Evropski šampionat. Ponosan sam jer je poseban osećaj i čast raditi za svoju zemlju. Radio sam skoro 17 godina s najboljim igračima u zemlji (prethodno je Lev bio i asistent, od 2004. do 2006) i podržavao ih u njihovom napretku“, kaže 61-godišnji Lev i dodaje:
 
„Bilo je velikih trijumfa i bolnih poraza, ali iznad svega je bilo mnogo magičnih momenata, ne samo osvajanje Mundijala 2014. u Brazilu. Zahvalan sam i FS Nemačke, koji nam je uvek omogućavao idealne uslove za rad“.
 
Levu ugovor ističe 2022. godine, ali zamolio je čelnike Fudbalske asocijacije Nemačke da ode posle pomerenog Evra.
 
Već su počele spekulacije o tome ko će Leva zameniti, spominjao se Jirgen Klop, koji doduše ima ugovor s Liverpulom do 2024. godine, a tu je i Hansi Flik, nekadašnji Levov asistent, koji trenutn ređa uspehe s Bajernom.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: