Nazad

LIGA ŠAMPIONA: Građani na Bernabeu

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Četvrtak 30.08.2012 - 20:31

Mančester Siti i madridski Real u Grupi D sa Ajaksom i Borusijom Dortmund! Branilac titule Čelsi protiv Juventusa, Šahtjora i Nordsjelanda. Modri na Parku prinčeva

 Malo je nedostajalo da nas već u grupnoj fazi takmičenja za naslov prvaka Evrope sačeka pravi spektakl, ali Fortuna je u poslednjem trenutku spasila Pari Sen Žermen i svrstala ga u Grupu A sa Portom, kijevskim i zagrebačkim Dinamom. A vrlo lako je moglo da se desi da Sveci već na startu sezone u kojoj će morati da opravdaju milione zaigraju protiv Reala i Mančester Sitija.

 
Ovako, ’grupu smrti’ činiće Kraljevski klub, Građani, šampion Holandije Ajaks i već dve sezone najbolja ekipa Nemačke Borusija iz Dortmunda što je rasplet koji svakako mora da raduje Parižane. Ne i zagrebački Dinamo, iako će mnogi na prvi pogled reći da su Modri imali sreće.
 
Međutim, Porto i Dinamo Kijev su svakako timovi za klasu iznad hrvatskog predstavnika, pritom silno motivisani da učine nešto na velikoj sceni, a o Svecima sa Zlatanom Ibrahimovićem i Tijagom Silvom ne treba ni trošiti reči, iako njihovi rezultati za sada ne prate investicije u tim.
 
Čini se da je najbolje prošao Milan, koji će se u Grupi C voditi bitke sa Zenitom, Anderlehtom i Malagom. Aktuelni šampion Evrope Čelsi igraće sa Šahtjorom, italijanskim prvakom Juventusom i debitantom iz Danske Nordsjelandom, a Barselona sa Benfikom (ekipom od koje je 1961. godine izgubila u finalu), moskovskim Spartakom i Seltikom.
 
Nemanja Vidić i Mančester junajted su za protivnike dobili Bragu, Galatasaraj i Kluž. Marko Pantelić i Ljubomir Fejsa će u dresu Olimpijakosa putovati na megdane Arsenalu, Šalkeu i Monpeljeu.
 
SASTAV GRUPA:
 
Grupa A: Porto, Dinamo Kijev, Pari Sen Žermen, Dinamo;
Grupa B: Arsenal, Šalke, Olimpijakos, Monpelje;
Grupa C: Milan, Zenit, Anderleht, Malaga;
Grupa D: Real Madrid, Mančester Siti, Ajaks, Borusija Dortmund;
Grupa E: Čelsi, Šahtjor, Juventus, Nordsjeland;
Grupa F: Bajern Minhen, Valensija, Lil, BATE Borisov;
Grupa G: Barselona, Benfika, Spartak Moskva, Seltik.
Grupa H: Mančester junajted, Braga, Galatasaraj, Kluž.
 
Prvi mečevi Lige šampiona igraće se 18. i 19. septembra, a grupna faza završiće se 5. decembra.
 
Finale je zakazao za 25. maj i stadion Vembli.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: