Nazad

LŠ: Čelsi čeka čudo, Juve želi bod

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 05.12.2012 - 14:39

U sredu je na programu konačan rasplet u grupama E, F, G i H Lige šampiona, ali samo je u grupi E nepoznato ko će u narednu fazu.

ilustracija

Najbliži tome je Šahtjor kojem je dovoljan i bod u duelu sa Juventusom, dok Čelsi mora da pobedi Nordšeland i nada se dobrom raspletu u Donjecku.

U grupi F preostala je samo borba za prvo mesto između Bajerna i Valensije. Španci gostuju Lilu, dok Nemci čekaju BATE koji ih je ponizio u Belorusiji. Borisov je obezbedio mesto u Ligi Evrope.

U grupi C Barsa je sigurno prva, dok se Benfika i Seltik bore za prolaz u nokaut fazu. Škoti čekaju otpisani Spartak, dok Benfika gostuje u Kataloniji. Ista situacija je i u grupi H, Mančester Junajted je sigurno prvi, dok se za drugo mesto bore Galata, koga gostuje Bragi, i Kluž koji ide u Englesku.

Dakle, drama nas očekuje u grupi E. Aktuelni šampion Evrope Čelsi je na ivici eliminacije, a za nastavak takmičenja možda mu neće biti dovoljna ni pobeda protiv Nordšelanda. “Plavci” će mislima biti u Donjecku gde Juventus mora da izgubi od Šahtjora, ukoliko žele da na proleće nastave sa odbranom krune.

Poraz od Juventus 3:0 u Torinu koštao je posla Roberta Di Matea. Njegov naslednik Rafael Benites je zbog situacije pod velikim pritiskom, posebno jer u tri meča, otkako je na klupi, nema pobedu, a tokom vikenda je poražen od Vest Hema 3:1. Čelsi može da prođe dalje samo ukoliko pobedi danskog šampiona, a Juventus izgubi od Šahtjora.

Rafael_Benites
“Za nas je najvažnije da pobedimo. Ne možemo da se brinemo zbog druge utakmice, koncentrisani smo samo na našu i pobedu u njoj. Moramo da analiziramo šta se dogodilo u drugom poluvremenu u subotu, da se potrudimo da se ti više ne dogodi. Iz tog meča ima i dosta pozitivnih stvari, igrači dobro treniraju, dobro rade. Žele da pobeđuju i snažno rade na tome”, rekao je trener Čelsija Rafael Benites.

Ukrajinci su sigurni u plej-ofu, ali teško da će dozvoliti Juventusu da im pokvari sjajan nastup. Šahtjor nije poražen na svom terenu od 24. juna kada je Rubin slavio sa 3:2, a ukoliko izbegnu poraz potvrdiće prvo mesto u grupi. Juve dakle ne sme da izgubi, ali i pored pobede u gradskom derbiju nad Torinom (3:0) proteklog vikenda, forma ”stare dame” nije za pohvalu.

U grupi F preostala je samo borba za prvo mesto. Bajern i Valensija imaju po deset bodova, a u međusobnom skoru bolji su Bavarci. U minhenu gostuje BATE Borisov koji je obezbedio mesto u Ligi Evrope, a veliki je dužnik Nemcima koje je pre nekoliko nedelja ponizio u Borisovu sa 3:1. Višestruki uzastopni šampion Belorusije gostuje Bajernu nakon remija Bavaraca sa Borusijom (1:1) proteklog vikenda.

Sa druge strane, Valensija se muči sa formom, u nedelju je doživela težak poraz od Real Sosijedada na svom terenusa 5:2, nakon čega je otpušten Maurisio Pelegrino. Ernesto Valverde se nada da će mu pomoći Roberto Soldado koji je postigao 14 golova u svojih 14 nastupa u Ligi šampiona. Lil se suočava sa najgorim učešćem u LŠ u svojoj istoriji sa samo tri osvojena boda, a problem za Špance predstavlja i tradicija jer su na prethodnih 11 gostovanja ostvario samo dve pobede.
Lionel_Mesi
U grupi G Seltik i Benfika se bore za prolaz u nokaut fazu. Oba tima imaju po sedam bodova, ali ih očekuju malo drugačiji mečevi u sredu. Dok Seltik dočekuje otpisani Spartak u Glazgovu, Benfika ide na noge jednom od najdominantnijih timova Evrope Barseloni. Portugalcima je jedina nada što su Katalonci osigurali prvo mesto, ali kako zaustaviti Lionela Mesija.

Benfika ima bolji međusobni skor sa Seltikom, pa će se u slučaju istog broja bodova tim iz Lisabona plasirati dalje. U Kataloniju putuje posle odlične serije u Portugalu gde je slavila u deset od prethodnih 11 utakmica. Međuti, domaćin pod vođstvom Tita Vilanove dominira u Primeri sa 13 pobeda u 14 kola, i 11 bodova više od Real Madrida. Tokom vikenda je deklasirala Atletik Bilbao sa 5:1.

“Igraćemo sa konkurentnim timom. To je bitno jer i dalje predstavljamo svoj klub. U Ligi šampiona neki timovi se i dalje bore za plasman u narednu rundu. Mi ćemo kao uvek pokušati da igramo najbolje što možemo u Ligi šampona”, rekao je trener Barselone Tito Vilanova koji je najavio da će Lionel Mesi dobiti šansu da prestigne rekord Gerda Milera po broju golova u jednoj godini (86).

“Leo se odmarao prošlog vikenda protiv Alavesa u Kupu, ali on uvek želi da igra, bolje se oseća u takvom okruženju. To je uvek dobro za nas”, dodao je Vilanova.

Seltik je u prvom duelu dobio Spartak u Moskvi, a iako su završili svoj nastup, tim koji privremeno vodi Valeri Karpin sigurno se neće predati u Škotskoj. Iako je Seltik tokom vikenda remizirao sa trećeligašem u Kupu, pravi pokazatelj forme bi trebalo da bude pobeda nad Hartsom prošlog četvrtak sa 4:0, u Edinburgu.
Galatasaraj
Identična situacija je u grupi H. Mančester junajted je sigurno prvi, dok se za drugo mesto bore izjednačeni Galatasaraj i Kluž. Turci su u nešto boljoj situaciji jer su bolji u međusebnom duelu, a u sredu gostuju Bragi, dok Rumuni putuju u Mančester.

Galata je u prošlom kolu savladala veliki Junajted, a gostuje Bragi koja je bez šanse za plasman u Ligu Evrope. Ipak, nikome nije bilo lako u Portugalu, bez obzira na situaciju Sportinga. U ovom meču videćemo i duel dva od četiri najbolja strelca takmičenja, Galatinog Buraka Jilmaza i Braginog Alana.

Kluž gostuje na “Old Trafordu” gde će Aleks Ferguson verovatno da odmara ključne igrače, uključujući svoj napadački tandem snova Robina van Persija i Vejna Runija. Iako se očekivalo da se vrati na teren, Nemanj Vidić ipak neće igrati.

Grupa E, 6. kolo:
Šahtjor – Juventus
Čelsi - Nordšeland

Tabela:
1. Šahtjor 5 3 1 1 12:7 10
2. Juventus 5 2 3 0 11:4 9
3. Čelsi 5 2 1 2 10:9 7
4. Nordšeland 5 0 1 4 3:16 1

Grupa F:
Bajern - BATE Borisov
Lil - Valensija

Tabela:
1. Bajern 5 3 1 1 11:6 10
2. Valensija 5 3 1 1 11:5 10
3. BATE Borisov 5 2 0 3 8:11 6
4. Lil 5 1 0 4 4:12 3

Grupa G:
Barselona – Benfika
Seltik - Spartak Moskva
Tabela:
1. Barselona 5 4 0 1 11:5 12
2. Benfika 5 2 1 2 5:5 7
3. Seltik 5 2 1 2 7:7 7
4. Spartak Moskva 5 1 0 4 6:12 3

Grupa H:
Mančester junajted - CFR Kluž
Sporting Braga – Galatasaraj
Tabela:
1. Mančester Junajted 5 4 0 1 9:5 12
2. Galatasaraj 5 2 1 2 5:5 7
3. CFR Kluž 5 2 1 2 8:7 7
4. Sporting Braga 5 1 0 4 6:11 3
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: