Nazad

LŠ (plej-of) – Basta piše istoriju, Ninković overava prolaz

Izvor: Sportske - Svetski sport - Utorak 28.08.2012 - 18:13

Utorak i sreda rezervisani su za rasplet u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, elitno evropsko takmičenje u čijem prvom planu je svakako Dušan Basta i njegov Udineze.

 Dušan Basta, fudbaler Udinezea svoju odličnu formu potvrdio je i na prošlonedeljnom meču kada je upravo njegovim golom italijanski tim uspeo da se izbori za nerešen rezultat protiv Brage.

Pred Udinezeom je istorijska prilika da tek drugi put u svojoj istoriji zaigra u eliti.
Odličnih 1:1 iz Portugala ipak pozivaju na oprez i maksimalnu koncentraciju u taboru crno-belih. Trener Gvidolin nije bio preterano zadovoljan igrom svojih fudbalera u prvom meču, ekipu je odmarao na premijeri protiv Fiorentine i sve je podredio prolasku u grupnu fazu Lige Šampiona.
Na evropsku scenu danas i sutra od srpskih fudbalera izlazi još nekoliko fudbalera koji sa svojim klubovima traže prolaz u grupnu fazu takmičenja.
Najveće šanse da se domogne grupe u ovom trenutku ima Miloš Ninković, fudbaler Dinama iz Kijeva koji je u prvom meču u Nemačkoj pobedio Borusiju iz Menhengladbaha rezultatom 3:1 i tako obezbedio značajnu zalihu za revanš meč.
Svoju šansu naravno traži i Miloš Krasić, letošnje pojačanje turskog Fenerbahčea koji u revanš na svom terenu protiv Spartaka iz Moskve ulazi sa zaostatkom od jednog gola.
Fenerbahče je svakako favorit u meču na domaćem terenu, Krasiću i ostalim pojačanjima ekipe Jobou, Sou i Kajtu ostaje da to i dokažu.
Pregled revanš mečeva kvalifikacija za Ligu Šampiona:
danas 20.45:
Udineze – Braga (1:1)
Hapoel Kirjat – BATE (0:2)
Anderleht – AEL (1:2)
Maribor – Dinamo Zagreb (1:2)
Panatinaikos – Malaga (0:2)
sutra 20.45:
Kluž – Bazel (2:1)
Seltik – Helsinborg (2:0)
Fenerbahče – Spartak (1:2)
Dinamo Kijev – Borusija Menhengaldbah (3:1)
Lil – Kopenhagen (0:1)

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: