Nazad

LŠ: Prošli Dinamo, Spartak, Lil...

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 30.08.2012 - 11:45

Fudbaleri ukrajinskog Dinama izborili su plasman u Ligu šampiona iako su u revanšu plej-ofa poraženi u Kijevu od Menhengladbaha sa 2:1.

 Dinamo je prošao u grupnu fazu zbog pobede u Nemačkoj u prvoj utakmici od 3:1.

 
U grupnu fazu najjačeg evropskog takmičenja prošao je i Seltik koji je nakon trijumfa u Švedskoj od 2:0 identičnim rezultatom savladao Helsingborg i na svom terenu.
 
Kluž je izbacio Bazel, nakon pobede u Švajcarskoj predstavnik Rumunije je kod kuće slavio sa 1:0, a Spartak je posle pobede u Moskvi od 2:1 igrao sa Fenerbahčeom u Istanbulu 1:1. 
 
Na duelu u Francuskoj između Lila i Kopenhagena builo je najzanimljivije. Igrali su se produžeci pošto je domaćin posle 90 minuta ima 1:0, što je rezultat kojim je danski tim u prvoj utakmici pobedio, a Lil je prolaz u Ligu šampiona obezbedio golom u 105. minutu.
 
Dinamo se nakon sjajnog izdanja u Nemačkoj kockao pred svojim navijačima. Miloš Ninković igrao je samo u prvih 45 minuta, na poluvremenu ga je zamenio Vukojević i tada su počeli problemi za domaćina. Autogolom Kačeridija Nemci su u 70. minutu poveli, a samo osam minuta kasnije prednost je udvostručio Arango. Ipak, dva minuta pre kraja konačan rezultat postavio je Ideje. 
 
Na duelu u Istanbulu srpski reprezentativac Miloš Krasić je zbog povrede zamenjen u 16. minutu, a prethodno su gosti iz Moskve poveli već u šestom preko Arija. Sou je u 69. izjednačio ali ruski tim se do kraja odbranio i obezbedio je prolaz dalje. 
 
Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održaće se u petak. 
 
LŠ, plej-of: 
SELTIK - Helsinborg 2:0 (2:0
KLUŽ - Bazel 1:0 (2:1)
DINAMO KIJEV - Borusija (M) 1:2 (3:1)
Fenerbahče - SPARTAK MOSKVA 1:1 (1:2)
LIL - Kopenhagen 2:0 (0:1) (produžetak) 
 
sreda: 
 
ANDERLEHT - AEL Limasol 2:0 (1:2)
Hapoel Kirjat - BATE BORISOV 1:1 (0:2)
Maribor - DINAMO ZAGREB 0:1 (1:2)
Panatinaikos - MALAGA 0:0 (0:2)
Udineze - BRAGA 1:1 (1:1) penali

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: