Nazad

Majer: Probaću da iznerviram Đokovića

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 04.07.2012 - 14:27

Nemački teniser najavio je raznovrsnu igru kao recept za moguće iznenađenje u susretu sa prvim reketom sveta.

Florijan Majer je plasmanom u četvrtfinale Vimbldona izjednačio najbolji rezultat karijere na grend slem turnirima, postavljen još 2004. godine, takođe na londonskoj travi.

Sve preko toga bila bi senzacija, posebno imajući u vidu ko mu je protivnik - najbolji teniser sveta i branilac titule, Novak Đoković (sreda, posle 14 časova).

Ipak, Majeru niko ne može da oduzme pravo na nadu i pokušaj da Novaku pruži jak otpor.

"Nisam teniser sa samo jednim ili dva oružja, mogu da igram na sve načine", rekao je dvadesetosmogodišnjak iz Bajrojta.

"Mogu da igram servis-volej, mogu da skraćujem lopte, mogu da igram slajsom, mogu da ubrzam... To će mi i biti taktika, da ga malo izbacim iz ravnoteže, iznerviram. U tenisu se ništa ne zna unapred, sve je moguće", dodao je Majer.

Trenutno 29. na ATP listi, na Vimbldonu je najčešće ispadao u drugom ili trećem kolu.

Na aktuelnom turniru bio je bolji od Rusa Tursunova (3:0), Nemca Pečnera (3:2), Poljaka Janoviča (3:2) i konačno od favorizovanog Francuza Rišara Gaskea - 3:1, u meču koji je zbog kiše igran u ponedeljak i utorak.

Sa zemljakom Filipom Kolšrajberom čini Nemačku brojčano najzastupljenijom zemljom u četvrtfinalu Vimbldona.

Računajući Angeliku Kerber u polufinalu ženskog singla, ima ih čak troje, a zanimljivo je da nijednoj drugoj zemlji (Srbija, Velika Britanija, Švajcarska, Španija, Francuska, Rusija, SAD, Poljska, Belorusija) nije ostalo više od jednog predstavnika. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: