Nazad

Majkl Felps ostaje bez medalja iz Londona?!

Izvor: Sportske - Svetski sport - Ponedeljak 20.08.2012 - 13:57

Američki plivač Majkl Felps bi mogao da ostane bez medalja koje je osvojio u Londonu zbog slikanja u opremi na kojoj se reklamira kompanija koja nije sponzor Olimpijskih Igara!

Naime, dok je pozirao za Luj Viton, Majkla Felps nije ni slutio da bi fotografije koje kruže ovih dana internetom mogle skupo da ga koštaju.

Naime, prema članu 40. olimpijskog statuta Međunarodnog olimpijskog komiteta, sportisti ne smeju da, tokom takmičenja, ali i u određenom vremenskom periodu nakon Igara, reklamiraju kompanije koje nisu zvanični sponzori Igara.

Tako bi Felps, iako nije on postavio slike na internet u kojima pozira za pomenutu robnu marku, mogao da se suoči sa novčanom kaznom, ali i oduzimanjem medalja koje je osvojio u Londonu.

Felpsov menadžer se vrlo brzo oglasio rekavši da njegov štićenik ne sme biti kažnjen jer nije on objavio pomenute slike.

“Majkl nije prekršio statut jer nije on objavio slike i nije ih prethodno autorizovao. Nigde se nije ni potpisao i fotografije čak nisu ni bile sređene za javnost.”, rekao je Piter Karlajl.

Inače, Felps je u Londonu osvojio 6 medalja i tako ušao u istoriju Igara kao sportista koji je osvojio najviše odličja, čak 22.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: