Nazad

Manćini ipak selektor Zbornaje?!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 09.07.2012 - 15:16

Sovjetski sport piše da je Roberto Manćini stavio paraf na dvogodišnji ugovor koji ga promioviše u selektora Rusije.

Ruski dnevni list objavio je vest da je u prostorijama Ruske fudbalske federacije pronađen ugovor koji potvrđuje da je odlazeći predsednik RFF Sergej Fursenko dogovorio saradnju sa italijanskim stručnjakom. Navodno je sa aktulenim trenerom Mančester Sitija potpisan dvogodišnji ugovor, sa opcijom produženja na još dve godine. Pominje se cifra od 35 miliona evra. Fursenko je, prema pisanju ruskih medija, požurio da, za vreme svog mandata reši pitanje selektora Zbornaje, odnosno naslednika Dika Advokata, koji je dao ostavku na to mesto po eliminaciji sa EP.

Ova informacija izazvala je buru u domaćoj javnosti, naročito jer je otkrivena uoči izbora za novog predsednika RFF, očekuje se da na tu pozciju bude izabran Nikolaj Tolstoj. Ako ugovor zaista postoji, a Tolstoj se ne bude hteo da ispoštuje isti, ruska strana morala bi da plaća ozbiljne penale.

Đorđo di Đorđis, menadžer Manćinija, nije želeo da komentariše navode ruskih medija. Zvanični stav Sitija je da očekuje nastavak saradnje sa trenerom koji je klub vodio do osvajanja Premijer lige.

Spakulacije da bi Manćini ipak mogao na kormilo Baćuški podgrevaju i vesti iz Austrije. Naime igrači Mančester Sitija su stigli u Šifild, gde će odraditi prvi deo priprema za novu sezonu, ali Italijan nije viđen na prijemu koji su domaćini organizovali za goste iz Engleske. Siti će u Austriji odigrati tri kontrolne utakmice. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: