Nazad

Mančini: Mnogo smo bolji od ManUtd

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 12.12.2012 - 09:43

I pored poraza u gradskom derbiju od Mančester Junajteda sa 3:2, menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini uveren je da je njegov tim bolji od rivala.

Mančini

Siti je gubio 2:0 na Etihadu, ali je posle neopravdano poništenog gola Junajteda, uspeo da izjednači. Ipak, Junajted je slavio golom Robina van Persija u 92. minutu.

“Junajted ima više iskustva, ali mi imamo mnogo bolji im i igramo mnogo bolji fudbal”, rekao je Roberto Mančini.

Posle gradskog derbija Mančestera ponovo su počele spekulacije o odlasku Marija Balotelija, koji je na iznenađenje mnogih bio starter, ali nije opravdao poverenje.

“Čekamo momenat kada će postati svestan svog talenta. Zbog toga ga nećemo prodari”, dematovao je ponovo Mančini prodaju zemljaka i ponovo istakao da želi da dovede Danijelea De Rosija iz Rome u januaru.

“Ne verujem da će on napustiti Rim u ovom trenutku. Pokušali smo da ga dovedemo letos, ali se završilo na tome”, rekao je Mančini.

Mediji u Engleskoj su posle derbija pisali od sukobu Mančinija sa golmanom Džoom Hartom, koga je navodno nakon meča u svlačionici optužio da nije dobro postavio živi zid pri slobodnom udarcu iz kojeg je Van Persi postigao gol za pobedu.

Italijan, čiji autoritet počinje da iritira starije igrače u Sitiju, navodno je kritikovao Harta što nije insistirao da Karlos Teves bude četvrti član živog zida. Hart je na to odgovorio da mu je Argentinac zaklanjao pogled na loptu.

Mančini je kritikovao i Samira Nasrija, koji je bio u živom zidu, ali se bukvalno “sakrio” iza Edina Džeka, i izbacio samo desnu nogu. Lopta ga je pogodila u koleno, i prevarila Harta.

Zbog svih ovih kritika upućenih igračima, među kojima su tokom sezone bili još Majka Ričards i Baloteli, sve više se pričao o nezadovoljstvo u svlačionici Sitija, pre svega Mančinijevim ponašanjem i odnosom sa igračima. Igrači smatraju da Italijan suviše lako kritikuje igrače, a retko hvali.
Nezadovoljstvo je dodatno poraslo nakon odluke Mančinija da starter protiv Junajteda u napadu bude Baloteli, iako je samo nekoliko nedelja ranije kritikovao zemljaka zbog nezalaganju na treninzima (kao i posle meča). Odluka je dočekana sa kritikom posebno zbog toga što su Argentinci Serhio Aguero i Karlos Teves, koji je ušao kao rezerva, potpuno promenili stanje na terenu tokom duela sa Junajtedom.

Nezadovoljan je i verovatno najvažniji igrač Sitija, vezni fudbaler Jaja Ture, koji će napustiti tim tokom Kupa afričkih nacija u januaru. Ture još uvek čeka da Mančini i Siti počnu pregovore sa njim o produžetku saradnje.

Međutim, reprezentativac Obale Slonovače, koji je vratio Siti u duel sa Junajtedom golom u 60. minutu, veruje da Siti može da se vrati na šampionski put, i odbrani titulu.

“Moramo da budemo jaki mentalno, ali i na svaki drugi način. Premijer liga još uvek nije gotova. Biće teško ove sezone, ali imamo fantastičan tim i mnogo samopouzdanja da se borimo do poslednjeg dana. Prošla sezona je bila sjajna, ali moramo da shvatimo da će uvek postojati loši dani. Moramo biti jaki, čvrsti, i raditi naporno da preokrenemo situaciju”, rekao je Jaja Ture kojem je teško pao pogodak Van Persija u nadoknadi vremena za pobedu Junajteda.

“Bio je to nož u srce, neverovatno. Ali bio je to sjajan derbi za navijače i zbog toga volim Premijer ligu, to je najteža liga na svetu”, istakao je Ture.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: