Nazad

Mari: Jedva čekam susret sa Novakom

Izvor: B92 - Svetski sport - Nedelja 13.01.2013 - 11:44

Retko porazi dobro utiču na karijeru jednog sportiste, ipak iz svega treba izvući pouku.

Mari

Marijev poraz u polufinalu Australijan opena 2012. godine pretio je da bude mnogo opasniji po njega, posebno posle razočaravajućih poraza u finalima 2010. i 2011. godine.

Đoković ga je u petom setu polufinala pobedio 7:5 i onemogućio mu da dođe do prve Gren slem titule u karijeri.

“Mnogo sam naučio iz prošlogodišnjeg polufinala. Bio je to vrlo važan meč za mene. Igrao sam veoma dobro. Bilo je stvari koje sam mogao da iskoristim i pobedim, zato sam bio tako očigledno razočaran”, rekao je u Melburn parku u subotu.

Mari je izvukao pouke, u narednom periodu zaigrao je mnogo agresivnije i u svojoj najboljoj sezoni došao je do titule na US openu. Njegov protivnik u finalu bio je niko drugi do Novak Đoković, koga je uspeo da pobedi posle pet setova iscrpljujuće borbe slične onoj u spomenutom polufinalu.

“Način na koji sam igrao tokom meča bio je pravi, bez obzira što sam izgubio. Ušao sam u meč na pravi način. Koristio sam šanse, nisam čekao na graške protivnika”.

Marijeva pobeda u Njujorku bila je medijski vrlo propraćena, posle 76 godina Britanija je konačno dobila Gren slem šampiona.On je rekao da se oseća znatno opuštenije nego obično, samo nedelju dana pre velikog turnira.

Mari je već četiri puta bio finalista velikih turnira, pre nego što je slavio na US oupenu. Pokazao je da je igrač sa velikim dometima, bez obzira na ogroman pritisak javnosti, navijača i medija u njegovoj domovini.

Uspeo je da dođe do Top 10 na ATP listi 2007. godine, a od 2008. je na četvrtoj poziciji. Posle toga, usledile su brojne Masters titule pre osvajanja US opena.

Mari bi mogao da bude u potpunosti zadovoljan svime učinjenim do sada, ali on kaže da je željan uspeha više nego ikada ranije.

“Nisam naporno radio u Majamiju tokom pauze da bih se vratio nekoncentrisan ili preterano opušten. Nisam trenirao četiri nedelje tamo da bih sada došao i pokazao se loše. Dakle, moj plan je da odigram što bolje i stignem što dalje ovde”.

Mari ima razloga da se dobro oseća pred Australian open. Pošto je osvojio Brizbejn, u Melburnu startuje protiv Holanđanina Robina Hasea, 54. igrača na ATP listi.

S obzirom da na turniru ne učestvuje Rafael Nadal, Mari bi trebalo da bude pošteđen duela sa teniserima iz velike četvorke sve do polufinala.

Mari je rekao da bi uživao da se ponovo sastane sa Đokovićem, igračem koji mu je veliki rival, ali u isto vreme i veliki prijatelj.

“Mislim da je naše prijateljstvo napredovalo, posebno u poslednjih 18 meseci. Kada igram sa njim zaista uživam. To su jako teški mečevi, posebno psihički. Igrali smo nekoliko dobrih mečeva, na nekim od najvećih takmičenja prošle godine. Ako dođe do toga da se sastanem sa Novakom, to bi moglo da bude samo u finalu. Tako da je to očigledno moj cilj”, zaključio je Mari.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: