Nazad

Mari: Nisam u rangu sa Top 3

Izvor: B92 - Svetski sport - Petak 28.12.2012 - 11:28

Treći teniser sveta Endi Mari izjavio je da njegova karijere na može da se meri sa Đokovićevom, Federerovom ili Nadalovom, ali da trenutno može da im parira.

Mari

„Ukoliko se pogledaju celokupne karijere, odgovor je ’ne’, nisam u istom rangu sa njima. Ali stvar sa sportom jeste što se ne računa šta je bilo pre sedam ili osam godina. U ovom trenutku igram na takvom nivou da mogu ravnopravno da se takmičim sa njima. Moram da održim nivo igre iz prethodnih nekoliko meseci“.

Škot kaže da više ne oseća pritisak kao što je to bio slučaj ranije.

„U poslednjih tri do pet godina osećao sam pozamašan pritisak u glavi, ali mnogo sam opušteniji otkad sam osvojio US open. Nadam se da ću uspeti da ponovim taj uspeh i da osvojim još neki Grend slem turnir“.

Prošle godine Mari je izgubio u finalu Vimbldona od Rodžera Federera.

“Svake godine kada dođe Vimbldon očajnički želim dobro da igram i da osvojim turnir. Međutim, to je neverovatno teško takmičenje i pritisak je ogroman tih dana”.

Na kraju, Endi je rekao da mu je trener Ivan Lendl najviše pomogao oko sitnih stvari na tehničkom i mentalnom planu i da mu je tako poboljšao igru za pet do deset procenata.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: