Nazad

Mesi obara rekord

Izvor: Tanjug - Svetski sport - Utorak 01.05.2012 - 11:55

Argentinac je stigao do brojke od 65 golova, samo dva manje od rekordera Gerda Milera, koji je u sezoni 1972/1973 u dresu Bajerna postigao 67 golova

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi u nedeljnoj ubedljivoj pobedi Barselone protiv Rajo Valjekana (7:0) postigao je dva gola i sve je bliži apsolutnom rekordu po broju pogodaka u jednoj sezoni.

Argentinac je računajući sva takmičenja stigao do 65 golova, samo dva manje od rekordera Gerda Milera, koji je u sezoni 1972/1973 u dresu Bajerna postigao 67 golova.

Ispred Mesija trenutno su i Mađar Ferenc Daek, koji je za Ferencvaroš u sezoni 1948/1949 dao 66 golova, a isti učinak imao je legendarni Brazilac Pele 1958. godine u Santosu.

Posebno važno za Mesija jeste što je u Primeri stigao do 43 gola i na taj način se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom.

Do kraja šampionata ostala su još tri kola, a Mesi će odigrati i finale Kupa kralja protiv Atletika iz Bilbaoa, pa je gotovo izvesno da će srušiti četiri decenije star Milerov rekord.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: