Nazad

MESI PRELOMIO, U BARSELONI MUK: Niko u klubu ne želi sa legendom na sud, ali ni ukidanje otkupne klauzule

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Svetski sport - Sreda 26.08.2020 - 13:38

Vanredno stanje u prostorijama FK Barselona.

Pregovora o nastavku saradnje više nema FOTO: Getty Images
Od kada je u klub stigao burofaks Mesijevog advokata sa porukom da Argentinac želi momentalno da raskine ugovor i napusti Barselonu zavladao je šok, muk i neverica.
 
Svi, na čelu sa predsednikom Bartomeuom, svesni su da pregovora o nastavku saradnje više nema, da je odlazak na sud sa najvećom zvezdom kluba nema smisla, kao i da se situacija čini bezizlaznom naročito što Mesi traži da mu se ukine otkupna klauzula na 700 miliona evra. Sa druge strane Barselona je oduvek htela da joj Leo bude najveći transfer ikada, kako “As” piše: Bar evro skuplji od Nejmarovog.
 
Svaki minut koji prođe bez zvaničnog obrazloženja uprave produbljuje jaz koji ugrožava institucionalnu stabilnost. Klub ionako čeka zasedanje Skupštine u oktobru i izbori u martu.
 
Na Mesijev burofaks FK Barselona je odgovorila da računa na njega i želi da igračku karijeru završi na “Kamp nou”. Većina zna da je ova opcija neizvodljiva, ali se verovatno kupuje vreme. Pravna služba kluba se vodi time da je istekao rok da igrač traži oslobađanje od klauzule (mada je pandemija u praksi sve promenila, ali papirološki ne).
 
Mora se biti pragmatičan, smatraju poznavaoci situacije. Niko ne želi da ulazi u parnicu sa legendom kluba, ali s druge strane kasa Barselone je već osiromašena zbog situacije sa virusom korona. Teško da će se ova priča dobiti preokret: Mesi odlazi, sam je pitanje pod kojim uslovima.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: