Nazad

Mesi treću sezonu u nizu najbolji strelac Evrope

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Subota 25.05.2019 - 15:36

Napadač Barselone Lionel Mesi osvojio je "Zlatnu kopačku" za najboljeg strelca nacionalnih šampionata u sezoni 2018/2019.

Predvodio Barselonu do titule FOTO: Getty Images
Argentinac je predvodio Barselonu do titule u španskoj LaLigi sa 36 pogodaka, pa je treći put u nizu bio najbolji strelac "Starog kontinenta".
 
Mesijev glavni konkurent bio je Francuz Kilijan Mbape koji se zaustavio na 33 pogotka u dresu Pari Sen Žermena u francuskoj Ligi 1.
 
"Ne razmišljam o "Zlatnoj kopački". Još uvek se sećamo bolnog poraza od Liverpula, ili barem ja razmišljam o tome. Ne razmišljam o sebi. Sada nas čeka finale Kupa i ako ga ne osvojimo bila bi to gora situacija nego ona u kojoj se sada nalazimo", rekao je Mesi.
 
Barselona večeras od 21.00 u Sevilji ima priliku da uzme duplu krunu pošto u finalu Kupa igra s Valensijom. Kvota na keca je 1,65, a ako verujete da su Slepi miševi kadri da načine iznenađenje, dvojka je 5,10. 
 
Teoretski i dalje može da ga prestigne napadač Sampdorije Fabio Kvaljarela, ali bi Italijan u poslednjem kolu Serije A morao da postigne čak 11 golova.
 
Napadač Barse je rekorder Evrope sa šest "Zlatnih kopački", a jedini je i sa "het-trikom". Ostavio je iza sebe Kristijana Ronalda sa četiri.
 
Daleko iza njih su Euzebio, Tjeri Anri, Luis Suares, Gerd Miler, Mario Žardel, Alister Mekoist i Dijego Formal sa po dve.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: