Nazad

Mogu li Nemci da sruše Italijane... konačno?

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 28.06.2012 - 19:48

Večeras (20.45) u Varšavi pašće odluka o tome da li su "panceri" kadri da posle sedam mečeva na velikim takmičenjima konačno nadigraju "azure". Glasajte u anketi.

Možda zvuči čudno, ali Nemci, ta čuvena fudbalska nacija, NIKAD do sada nisu pobedili Italijane na velikim takmičenjima.

Statistika kaže da su odigrali sedam mečeva na Evropskim i Svetskim šampionatima, a Italijani su slavili tri puta i to sve na Mundijalima (u polufinalu 1970. sa 4:3 posle produžetaka, u finalu 1982. sa 3:1 i polufinalu 2006. rezultatom 2:0, opet posle produžetaka), dok su četiri meča završena nerešeno (na SP 1962. bilo je 0:0, na SP 1978, takođe 0:0, na EP 1988. meč je završen 1:1, dok je na EP 1996. duel okončan bez golova).

Da li došao taj dan da "azuri" konačnu padnu? Nemci tvrde da jeste. Razlog za optimizam leži u činjenici da su sve mečeve na EURO 2012. rešili u svoju korist, da su dali najviše golova i da, po oceni mnogih, igraju besprekorno. Pravu demontsraciju sile prikazali su na duelu četvrtfinala, gde su "počistili" Grke (4:2).

Joakim Lev zna da je najveća pretnja za njegov tim Andrea Pirlo. Tvrdi da je reč o fantastičnom igraču, koji je "mozak" tima.

I Miroslav Klose smatra da je došlo vreme da se prekine neuspešni niz.

"Mislim da je pravi trenutak da se promene stvari. Dobro pamtimo poraz pre šest godina na Mundijalu. Sada imamo drugačiji tim i rezultat će biti drugačiji. Dobro smo skautirali njihovu ekipu, znamo sve šta mogu, gde su najjači i gde im 'škripi'. Mi samo moramo da odigramo našu igru, na prepoznatljivom visokom nivou i sve će biti u redu", istakao je Klose.

A Andrea Pirlo tvrdi da Italijani nisu spremni samo za pobedu u polufinalu, već i za trijumf na EURO 2012. Kaže da su najjači u napadu, ali i da perfektno funkcionišu i u odbrani.

Prvi finalista odlučen je posle izvođenja jedanaesteraca. I Italijani i Nemci spremni su na takav ishod meča. A statistika kaže da su "panceri" tu u prednosti. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: