Nazad

Murinjo: Finale Španija - Nemačka

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 14.06.2012 - 20:38

Trener Reala smatra da je "furija" i dalje glavni favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, a da će joj najveći rival biti uvek dobri "panceri".

Žoze Murinjo istakao da su Španci za njega prvi favoriti na EURO 2012, iako su u prvom kolu odigrali samo 1:1 protiv Italije. On smatra da je najveći rival "furije" kao i pre četiri godine, Nemačka.

"Španija je svetski i evropski šampion. Oni su jedna od najboljih ekipa u Evropi, tako da ako sve bude prema dosadašnjim očekivanjima, Španci će ući u četvrtfinale i doći do same završnice takmičenja. Tamo će ih možda čekati Nemci, a ima tu još nekolikoselekcija koje bi mogle da im pariraju", rekao je portugalski stručnjak novinarima u Singapuru, gde promoviše program stipediranja mladih sportista u organizaciji Olimpijske fondacije.

Murinjo smatra da selekcija njegove zemlje nema prevelike šanse da napravi iznenađenje u završnici kontinentalnog šampionata.

"Dobra stvar u svemu je što Portugal zavisi isključivo od sebe i onoga što uradi protiv Holandije. Mislim da Portugal nije među dve, tri najbolje ekipe na turniru. Ipak, ako dođu do četvrtfinala, možda i mogu da naprave nekakvo iznenađenje u ovakvom formatu takmičenja", zaključio je Murinjo.

Portugal je u prvom kolu izgubio od Nemačke, ali je potom pobedio selekciju Danske.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: