Nazad

Murinjo konačno dobio Barsu

Izvor: RTS - Svetski sport - Subota 21.04.2012 - 23:14

Barselona - Real ‚1:2, odlučio CR u 73. minutu

Fudbaleri Reala došli su nadomak osvajanja titule prvaka Španije, pošto su u gostima savladali Barselonu sa 2:1 i četiri kola pre kraja stekli sedam bodova prednosti nad najvećim rivalom.
 
Barselona - Real 1:2!
 
Ovo je bio prvi trijumf Reala u prvenstvenom "El Klasiko" derbiju od sezone 2007/2008, a ujedno i prva pobeda Žozea Murinja na Nou Kampu kao trenera "kraljevskog" kluba.
 
Real je večeras bio bolji u svim elementima i najavio smenu Barselone sa španskog trona, a kako Madriđani igraju u poslednje vreme, vrlo moguće i sa mesta prvaka Evrope.
 
Igrači Reala potpuno su neutralisali najboljeg fudbalera današnjice Lionela Mesija, dok je prva zvezda Madriđana Kristijano Ronaldo još jednom potvrdio klasu i sjajnim golom rešio meč i prvenstvo.
 
Igrao se 73. minut kada je Ronaldo "proleteo" po desnom boku, ostavivši iza sebe maltene polovinu ekipe Barselone i sa 15-ak metara prevario istrčalog Viktora Valdesa. To je praktično bio znak da šampionsko slavlje Murinja na klupi može da počne.
 
Real je bio konkretniji na početku utakmice, a Sami Kedira je posle kornera u 17. minutu iskoristio smušenost domaće odbrane i sa par metara "ćušnuo" loptu u mrežu.
 
Pokušavala je nakon toga Barselona da dođe do izjednačenja, držala loptu u nogama, ali, jednostavno, veći deo vremena nije uspevala da zapreti onako kako ume.
 
Ipak, u 70. minutu rezervista Aleksis Sančez uspeo je da savladala Ikera Kasiljasa i ulije nadu navijačima Barselone, ali je istu ubrzo ugasio već pomenuti Ronaldo kome je to bio 42. prvenstveni gol.
 
Priliku za revanš Barselone će imati u finalu Lige šampiona, naravno, pod uslovom da dva španska velikana prethodno eliminišu minhenski Bajern i londonski Čelsi.
 
Rezultati i strelci 34. kola:
Majorka - Saragosa 1:0 (Viktor 33)
Sporting - Rajo Valjekano 2:1 (Sangoj 18, Bilić 78 - Labaka 51)
Barselona - Real Madrid 1:2 (Sančez 70 - Kedira 17, Ronaldo 73)
 
 
Barselona: Valdes, Alveš, Maskerano, Pujol, Adrijano, Buckec, Tijago, Ćavi, Inijesta, Teljo i Mesi.
 

Real: Kasiljas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Koentrao, Alonso, Kedira, Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo i Benzema. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: