Nazad

Murinjo nasledio Poketina u Totenhemu

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Svetski sport - Sreda 20.11.2019 - 12:22

- Uzbuđen sam što sam došao i klub sa tolikom tradicijom i odličnim navijačima. Privukao me je kvalitet tima i omladinske škole - rekao je Murinjo

Vratio se u Premijer ligu nakon 11 meseci FOTO: Reuters
Trofejni portugalski stručnjak Žoze Murinjo novi je menadžer Totenhema posle otkaza Maurisiju Poketinu, potvrdio je londonski klub.
 
Murinjo je potpisao ugovor do kraja sezone 2022/2023 i vratio se u Premijer ligu 11 meseci od otkaza u Mančester Junajtedu.
 
- Uzbuđen sam što sam došao i klub sa tolikom tradicijom i odličnim navijačima. Privukao me je kvalitet tima i omladinske škole - rekao je Murinjo za klupski sajt.
 
Predsednik kluba Danije Levi kazao je da je Murinjo jedan od najuspešnijih trenera u fudbalu.
 
- Murinjo ima bogato iskustvo, inspiriše timove i odličan je taktičar. On je osvajao trofeje sa svakim klubom koji je vodio. Verojemo da će doneti energiju i veru u našu svlačionicu - kazao je Levi.
 
Ranije je u dva navrata vodio fudbalere Čelzija, sa Interom i Portom je bio prvak Evrope, dok je bio i na klupi Real Madrida, Leirije i Benfike.
 
Ukupno je u karijeri osvojio 25 pehara i rekorder sa sa sve četiri titule šampiona u državama u kojima je radio – tri sa Čelzijem u Engleskoj, jednu sa Realom u Španiji, dve sa Interom u Italiji i dve sa Portom u domovini.
 
Od značajnih trofeja ima i Ligu Evrope sa Junajtedom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: