Nazad

Murinjo pravio šou u Tirani

Izvor: OK Radio, agencije - Svetski sport - Četvrtak 26.05.2022 - 11:23

Žoze Murinjo je napravio šou posle finala Lige konferencija.

FOTO: Profimedia
Roma je osvojila Ligu konferencija. Žoze Murinjo je doneo prvi evropski trofej italijanskom klubu posle 61 godine! Poslednji međunarodni pehar je osvojen davne 1961. godine.
 
Portugalski stručnjak je ispisao nove stranice istorije u Tirani. U finalu je njegov tim savladao Fejenord (1:0), gol vredan pehara dao je Nikolo Zaniolo u 32. minutu meča. Po završetku susreta je Žoze napravio pravi šou u Albaniji, odmah je podigao ruku i pokazao broj pet kao jasnu aluziju na pet evropskih trofeja koje ima.
 
Bilo mu je ovo peto evropsko finale, peta titula, a ujedno je postao i prvi trener u istoriji koji je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, UEFA Superkup i Ligu konferencija. Nije mogao da sakrije emocije posle velikog uspeha.
 
"Jedno je osvojiti titulu kada svi to očekuju, kada imate velika ulaganja, a nešto potpuno drugačije je kada uradite ovako nešto, osećate se besmrtnim, stvarno je posebno. Rekli su mi već da sam jedini uz Aleksa Fergusona i Đovanija Trapatonija koji je osvajao trofeje u tri različite decenije, osećam se malo staro zbog toga", nasmejao se Murinjo.
 
Imao je jasnu poruku za navijače - ne moraju da brinu za njega!
 
"Ostajem u Romi! Bez obzira na ponude, glasine ili šta god, ne idem odavde. Potrebno je da razumemo i vlasnike kluba koji su sjajni kljudi i uveren sam da zajedno možemo da napravimo snažan projekat. Osećam se kao Romanista u ovom trenutku", zaključio je Murinjo.
 
Sa "vučicom" će sledeće sezone igrati u Ligi Evrope sa jasnim ciljem da uvede tim u Ligu šampiona. Već se priča da bi prvo pojačanje mogao da bude Paulo Dibala.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: