Nazad

Murinjo vs Vilanova - druga runda

Izvor: Sportske - Svetski sport - Četvrtak 23.08.2012 - 12:39

Žoze Murinjo i Tito Vilanova su odmerili snage u prošlogodišnjem Superkupu Španije. Hoćemo li večeras videti drugu rundu?

Žoze Murinjo i Tito Vilanova bili su glavni akteri minulog Superkupa Španije pošto je "Jedini" (kako mu je novi nadimak) čupao za obrve tada Gvardiolinog asistenta, a ovaj mu je uzvratio "ćuškom".

Tito Vilanova je od tog boks meča sa Murinjom izrastao u prvog trenera Barselone pošto je Pep Gvardiola odlučio da ode na jednogodišnji odmor.

Četiri godine je živeo u senci Gvardiole, ali oni koji ga poznaju kažu da je više ličio na Šerloka Holmsa nego na doktora Votsona.

Mnogi smatraju da je Vilanova jedan od najzaslužnijih za današnji izgled Barsinog tima, koji je jedan od najboljih u istoriji.

Večeras u "El Klasiku" Vilanova ima prvu pravu priliku da dokaže da je dostojan naslednik Pepa Gvardiole.

Na drugoj strani je čovek koji je uspeo da osvoji titule sa svojim timovima u Portugalu, Engleskoj, Italiji i Španiji pa je stoga poručio novinarima da ga zovu "Jedini" a ne "Posebni".

Iako je Murinjo nedavno izjavio da ga Superkup ne zanima previše, sigurno je da ne misli baš tako pošto je onim čupanjem za obrve prošle sezone pokazao koliko je bio ljut zbog poraza kraljevskog kluba.

Hoće li se večeras pozdraviti dva ljuta neprijatelja ili ćemo videti drugu rundu, ostaje da se vidi... 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: