Nazad

Nadalu ugrožena karijera?

Izvor: RTV - Svetski sport - Subota 18.08.2012 - 16:42

Jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa Rafael Nadal mogao bi, u slučaju najcrnjeg scenarija, da završi karijeru zbog Hofa sindroma, javlja Sport klub.

Kod ovog poremećaja masne naslage pritiskaju meniskus, što dovodi do jake upale kolena, a problem se javlja prilikom pešačenja i igranja.

"Dugo se mučim, ugrožena mi je čak i karijera. Vreme je da rešim ovaj problem", zabrinuto je konstatovao za španske medije Nadal, koji bi uskoro mogao na operaciju.

"Kralj šljake" nalazi se na trećem mestu ATP liste i sve je dalje od tandema Federer – Đoković.

"Osnovni cilj mi je da se oporavim i vratim na teren. Rejting mi nije bitan. Ne znam da li ću moći da zaigram u Dejvis kupu protiv SAD u septembru", podvukao je Nadal.

Najbolji španski teniser sledeće nedelje moraće da donese najtežu odluku u životu - da nastavi lečenje povređenog kolena terapijama i ode na dužu pauzu ili da problem reši rizičnom operacijom.

"Naredne nedelje Nadal će ići na snimanja posle kojih ćemo znati da li je terapija kojom ga lečimo adekvatna. Ukoliko ne bude rezultata operacija je jedini izbor", izjavio je za španske medije Nadalov lekar Anhel Ruiz-Katoro.

Nadal je zbog povrede kolena na Vimbldonu otkazao nastupe na Olimpijskim igrama u Londonu, masterse u Torontu i Sinsinatiju, kao i poslednji gren slem sezone - US open u Njujorku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: