Nazad

Najbrži cirkus kruži Londonom

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 29.06.2012 - 14:48

Berni Eklston želi uličnu trku bolida u prestonici Velike Britanije! Prvi čovek Formule 1 obećava 42 miliona evra za njenu organizaciju.

Najbrži cirkus na svetu mogao bi, prema pisanjima britanskih medija, da kruži oko Bekingemske palate, Trafalgar skvera i Big Bena, a sve prema zamisli Bernija Eklstona, koji u Londonu želi da napravi spektakl sličan onom u Monte Carlu!

Boris Džonson, gradonačelnik britanske prestonice, zainteresovan je za ideju
prvog čoveka Formule 1. Smatra da bi to bio veliki projekat koji bi otvorio nova radna mesta.

"Problem može da predstavlja zagađivanje vazduha i buka koja će se stvarati za vreme treninga, kvalifikacija i trka. Moramo još detaljno da proučimo kolika bi "šteta" bila i kada bi se trka održala. Ipak, optimist sam vezano za projekt u celini", zaključio je gradonačelnik Londona.

Eklston otkriva da bi staza bila duga oko pet kilometara i da bi mogla ugostiti više od 120 hiljada gledalaca. Vremešni Britanac tvrdi da bi sa F1 trkom u Londonu prihodi od turizma bili ogromni, daleko veći od onih koji se očekuju u vreme održavanja Olimpijskih igara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: