Nazad

Najplaćeniji, CR7 ni za kiselu vodu...

Izvor: Sportske - Svetski sport - Sreda 05.09.2012 - 00:43

Verovali ili ne, Kristijano Ronaldo pri dnu liste 10 igrača koji najviše zarađuju. Semi Eto daleko ispred svih, nosi kući 5.5 miliona više od Ibre...

 

 
Napominjemo da ova lista predstavlja neto iznos, dakle novac koji fudbaleri inkasiraju nakon plaćenog poreza. Sad, nekima porez plaća klub, drugi to rade iz svog džepa, a nekima je ovo i manji deo primanja, kao na primer Leu Mesiju koji više zarađuje od reklama.
 
1. Semjuel Eto - 20 miliona evra
 
Jasno, Eto je otišao zbog novca u Rusiju, Anži mu je ponudio platu iz snova, Kerimov plaća gotovim novcem, a Istok je drugi svet kada je porez u pitanju. Kamerunac zarađuje čistih 20 miliona, a ko plaća državi, manje ga zanima.
 
2. Zlatan Ibrahimović - 14.5 miliona evra
 
Šveđanin je napredovao na listi nakon prelaska iz Milana u kome je zarađivao 12 miliona neto. Sada je došao na 14.5, ne brine ga puno veliki porez za bogate koji najavljuje Fransoa Oland, jer je njegov agent Rajola postigao dogovor da porez plaćaju šeici.
 
3. Vejn Runi - 12.3 miliona
 
Brinuo se za snagu Junajteda, pa pominjao odlazak u Siti, ali onda su ga uverili novim ugovorom. Ostao je na "Old Trafordu", a Vaza iako nije najplaćeniji na svetu uvek može da kaže da zarađuje najviše u najjačoj ligi na planeti. Shodno tome i on ima rezon da tvrdi da je najbolji.
 
4. Didije Drogba - 12 miliona
 
Drogbi su puni džepovi, ali njemu nije mesto u Kini. Međutim, zov novca je bio jači, jednostavno ponuda je bila fantastična. Sad ima i misionarsku ulogu, ali koja je poenta postizati golove za Šangaj? Poslednje informacije govore da baš i nije zadovoljan, da ne bude da bogati plaču?
 
5. Dario Konka - 12 miliona
 
Nemojte se čuditi, Kleov saigrač  u Guangžu je prvo veće ime koje je stiglo u Kinu, on je po mnogima uz Nejmara bio i najbolji igrač u Južnoj Americi. Argentinac je došao iz Brazila, zarađuje nešto više od 12 miliona dolara, što je nešto manje u evrima, ali ne značajno. Ne gleda baš on kursne razlike, lako bi se zabrojao.
 
6. Leo Mesi - 10.5 miliona
 
Mesiju je povećavana plata deset puta, ali on ne traži previše, dobar je momak, sav novac šalje majci, vozi "juga". Šalimo se, ali Leo nije stao za par miliona, 10.5 je manje od trećine njegove godišnje zarade. Argentinac je mašina za pravljenje para, od reklama ubere više od 20 miliona.
 
7. Kristijano Ronaldo -  10 miliona
 
Kada je došao u Madrid, Portugalac je bio najplaćeniji. Ali, od tada su prošle tri godine, promenile su se prilike, probudio se Istok, pa nije ni čudo što je nezadovoljan. Na listi je sedmi, kada je kvalitet u pitanju, prvi ili drugi, zavisi da li vam je simpatičniji Real ili Barsa. Da mu Real ili neko drugi ne izleči tugu, tako što će da napreduje na ovoj listi?
 
8. Jaja Ture - 9.1 milion
 
Mnogi su se čudili, ali šeici su, mislilo se pretplatili Jaju kada je stigao iz Barse. On je ipak bio prvo veliko ime u novoj eri "Građana". Međutim, Arapi su bili u pravu, Jaja je sjajan, zaslužuje svaki cent, a za trijumfe građana, pre dve godine u kupu, i prošle u šampionatu, mlađi od braće Ture je najzaslužniji. Sjajan igrač, nema šta.
 
9. Kaka - 9 miliona
 
Ako Perez čita sportske.net zaplakaće još jednom. Ispostavilo se da je bacio novac, kao da je iz Milana stigao brat Digao, a ne sam Riki, glavom i bradom. Real je probao da spasi nešto od onih 60 miliona koje su dali Milanu, ali svi hoće da pozajme Kaku. Veresije nema, ali nema ni ponuda, pa je Brazilac ostao na Bernabeu. Ima još jedna loša vest za Florentina, Riki ima ugovor do 2015. Tri puta po devet, lako je sračunati...
 
10. Kun Aguero - 8.3 miliona
 
Ovde je bila dilema, da li Niko Anelka zarađuje više od Kuna, jer se pojavljuju različite informacije. Ipak, Argentinac zatvara ovu listu, neto je 8.3 miliona, što je još malo pa duplo u odnosu na ono što je imao u Atletiku. Mnogo? Mnogo je samo kad navijači Junajteda zadirkuju komšije kada su titule u pitanju. Sada je jedan razlog manje za potcenjivanje, baš zahvaljujući Agueru.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: