Nazad

Nameštaljka veka!!! (VIDEO)

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Ponedeljak 18.06.2012 - 19:27

Na dve utakmice rumunske četvrte lige postignuta neverovatna 72 gola?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako su Rumuni uopšte mogli da pomisle da će ima ova šema proći nikada nam neće biti jasno. Bilo kako, na dve utakmice baraža za promociju u treću ligu nacionalnog šampionata postignuga su čak 72 gola?!

Vointa Lanuri i FC Puješti su bili u glavnim ulogama, pošto su te dve ekipe konkurisale za direktan plasman u viši rang takmičenja iz regije Buzau. Očigledno su silno želeli taj uspeh.

Puješti je bio u gorem položaju pred meč poslednjeg kola, jer je trebalo da pobedi sa razlikom od barem šest golova više od velikog rivala Vointe. I šta se desilo? Puješti je u meču sa AS Čislauom pobedio sa ‘fantastičnih’ 36:2! Sumnjamo da bi im i Barselona toliko smestila.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno s obzirom da je i Vointa u svoj meč poslednjeg kola ušla ‘maksimalno angažovano’, pa je Peskarušul Lusiju ispratila sa 33 komada u mreži (pojedini mediji izveštavaju o rezultatu 34:1, ali smo mi, ipak, poslušali uticajnog rumunskog novinara Emanuelea Rosua koji piše o krajnjem ishodu 33:1).

Srećom, uprava lokalnog takmičenja je prepoznala spletku i sva četiri pomenuta tima diskvalifikovala iz takmičenja, a mesto u trećoj ligi uručila Unirei Stalpu…

Pre nego što neko pomisli da je pravda sada zadovoljena tek da pomenemo da je i Unirea optužena za dogovoranje rezultata, pošto je u prethodnom kolu sa Vernestijem igrala izuzetno efikasan meč na kome su se mreže tresle čak 14 puta, a na kraju utakmice je na semaforu pisalo 7:7. Regularno, nema šta.

I kao i uvek kada se govori o u fudbalskom smislu egzotičnoj Rumuniji ono što nas je posebno nasmejalo su alibi izjave predstavnika klubova. Ovaj put su medalju za laž godine dobili funkcioneri i ‘sportski radnici’ iz Vointe.

Oni, naime, tvrde da nema ni govora o nameštenoj utakmici. Jer, to nije njihov stil… To je, kažu u Vointi, više u maniru Puještija.
“Čislau je dobio premiju od 10.000 leja (2.200 evra) kako bi Puještiju dozvolio da postigne koliko god je golova želeo! To je prava mafija. Ne ovo što smo mi uradili”, istakao je prepošteni vlasnik Vointe Konstantin Kristea.

Pitate se: ‘A šta je to Vointa uradila’? Prema rečima Kristee, samo je iskoristila priliku da osnaži ‘brend’ kluba.
“Sada cela zemlja zna ko smo i to je dobra stvar. Nema tu dobrog i lošeg publiciteta. To je samo publicitet”, ističe Kristea i kategorički uverava da nije podmitio protivnika.

Ubedljiv ‘trijumf’ njegove ekipe je, ističe Kristea,samo posledica ogromnog motiva igrača, delom i zbog ‘golemih’ bonusa.
“Nisam platio protivničkom timu da nas pusti da pobedimo. Samo sam mojim momcima ponudio bonus od 50 leja (12 evra) ako ispune cilj”.

U odbranu velikog šefa stao je i trener Vointe Tase Laptoju, koji tvrdi da su se njegovi igrači i kolege iz Peskarušula samo udružili protiv bande iz Puještija. Međutim, izletela mu je i jedna rečenica koja faktički potvrđuje da su optužbe o nameštanju apsolutno zasnovane na istini. Da li je to učinio greškom ili zato što je želeo da krivicu svali na igrače verovatno nikada nećemo saznati.
“Moji igrači su razgovarali sa igračima iz Lusije i pitali ih da nas puste. Mi kao klub i nemamo novca da plaćamo druge timove. Ali, na poluvremenu smo čuli da Puješti vodi sa ogromnom gol razlikom, pa smo odlučili da prihvatimo njihova pravila igre! Ako mogu oni, možemo i mi, zar ne? Pa nismo valjda toliko glupi?”, zapitao se Laptoju.

Pa da ga udostojimo odgovora: Da, jeste. Da niste, ne biste bili izbačeni iz lige.

Evo i priloga sa rumunske televizije. Snimci su arhivski, te ćete videti samo jedan gol (svih 70 i kusur bi vam svejedno i oduzelo previše vremena), ali smo odlučili da vam predočimo atmosferu iz četvrte lige Rumunije.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: