Nazad

Naši preko Belorusije do 1/8 finala

Izvor: B92 - Svetski sport - Utorak 15.01.2013 - 10:44

Reprezentacija Srbije savladala je Belorusiju 34:28 (20:13) u meču drugog kola na prvenstvu sveta u Španiji.

Naši preko Belorusije do 1/8 finala

Izabranici Veselina Vukovića su ovom pobedom već obezbedili plasman među najboljih 16, a sledeći meč igraju protiv Saudijske Arabije u utorak od 18 časova.

Posle izjednačenog starta naši igrači su u potpunosti preuzeli kontrolu i rutinski rešili meč u svoju korist. Nenadić, Nikčević i Vujin postigli su po pet golova, dok je Momir Ilić postigao gol manje. Kod Belorusa najbolji je bio Rutenka sa 11 golova.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu...

Belorusi su sredinom drugog minuta postigli prvi gol zahvaljujući Žiloviču, ali je odmah uzvratio Rajko Prodanović.

Hala u Saragosi je prilično prazna, ima znatno ispod hiljadu gledalaca, a obe reprezentacije imaju po stotinak vatrenih navijača.

Serhij Rutenka je prvu priliku sa sedmerca dobio u trećem minutu, ovog puta nije probao svoj čuveni felš i bio je precizan.

Gol za gol nastavilo se do 3:3.

Belorusi su prekinuli igru gol za gol i sa dva uzastopna pogotka stigli do prednosti od 5:3.

Nisu naši iskoristili igrača više da smanje rezultat, ali su ,posle dve dobre odbrane, golovima Prodanovića i Nikčevića stigli do 5:5.

Naši su odigrali dva jako loša napada, što su Belorusi iskoristili i stigli opet do dva gola razlike - 7:5:

Nikčević je u narednom napadu smanjio na 7:6, da bi posle fenomenalne akcije Momir Ilić, popularnim cepelinom izjednačio na 7:7.

Naš kapiten je uhvatio zalet. Prvo je sa sedam metara doneo prvu prednost Srbiji, da bi u narednom napadu doneo dva gola prednosti.

Rutenka sam drži svoju reprezentaciju u igri, ali i naši igraju sve bolje i preko Nenadića održavaju prednost od dva gola - 11:9.

Obe reprezentacije su imale nekoliko neefikasnih napada. Uspeli su Belorusi da priđu na samo gol prednosti, ali su nači zaigrali čvršće u odbrani i serijom 4:0 stigli do maksimalnih +5 - 15:10.

Belorusi su zaigrali nešto agresivnije, ali su 'orlovi' odgovorili još boljom odbranom i nisu im dozvolili da se rezultatski vrate u meč.

Nemaju Belorusi odgovor za naše šuteve iz daljine, iz kojih Nenadić i Ilić prosto terorišu protivničkog golmana.

Srbija je krunisala odlično prvo poluvreme novim golom Ilića za konačnih +7 na poluvremenu - 20:13.

Nastavili su naši sa odličnom igromm i u nastavku. Nenadić, Vujin i Ilić nastavljaju da rešetaju gol Belorusa van linije od devet metara.

Rutenka nastavlja, kao i u prvom delu igre, da drži svoju reprezentaciju koliko toliko, postigao je do sada devet golova, ali jednostavno ne može sam - 26:17.

Naši su se malo opustili i pokušali atraktivnije da završavaju akcije, ali Belorusi nisu uspeli to da iskoriste i vrate se u meč. Selektor Vuković je rešio da odmori neke od standardnih igrača i dao šansu mladim igračima u našoj selekciji. Na golu je Gagić, dok su u polju Dragaš i Mitrović.

Mladi igrači su se dobro snašli, podpomognuti nekim iskusnijim igračima, i uspeli da održe razliku na velikih +8 - 30:22.

Igra se gol za gol na početku meča. Naša reprezentacija sigurno čuva prednost i ide ka drugoj pobedi na šampionatu. Obe ekipe igraju dosta opušteno, jer su i Belorusi i sami svesni da su jako blizu poraza.

Srbiju i dalje čini veliki broj mladih igrača, koji su dobrom igrom doveli naš tim na +9, ali su Belorusi iskoristili mali pad u igri 'orlova' i stigli do -6 - 34:28.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: