Nazad

Navijači Dinama: Idemo u Bugarsku!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 17.07.2012 - 14:50

"Zaustavit nas neće našmrkano smeće, svi u Bugarsku", piše na transparentu koji je danas osvanuo u Zagrebu. Bad Blue Boys plaše upravu Dinama.

U strahu od mogućih nereda, uprava zagrebačkog Dinama se dogovorila sa bugarskim Ludogorecom da ne vodi navijače na gostovanje za prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ali, da li će taj dogovor sprečiti najtvrđe jezgro Dinamovih navijala, takozvane Bad Blue Boys, da se domognu Bugarske? Hm, vrlo verovatno da neće.

U Zagrebu, u Ulici Savezne republike Nemačke, u naselju Dugava, danas je okačen veliki transparent: "Zaustavit nas neće našmrkano smeće, svi u Bugarsku".

Jasno je da su ovom porukom pripadnici BBB poručili Zdravku Mamiću i ostalim čelnicima Dinama da će ih, ipak, gledati u Bugarskoj.

Uprava Dinama i BBB već godinama vode pravi rat. Navijali, odnosno huligani iz redova BBB, koriste svaku priliku da naprave incidente, zbog čega su ozloglašeni i van granica Hrvatske. Poslednji slučaj njihov vandalizma dogodio se na pripremama u Austriji, pre desetak dana kada su prekinuli prijateljski meč sa azerbejdžanskim Nefčijem.

Huligane je posebno iritirala činjenica da klub ne žeči da ih vodi u Bugarsku, ali su još tada poručili da će ići na gostovanje.

Trener fudbalera Dinama Ante Čačić je uoči odlaska ekipe za Bugarsku poručio da ga huligani, odnosno kako ih je nazvao "eskcentrična grupa necivilizovanih pojedinaca", ne zanimaju.

"Nije reč o navijačima nego o ekscentričnoj grupi necivilizovanih pojedinaca koji ruše ugled svih nas. Raduje me to što ekipa nije previše razmišljala o njima uprkos tome što je bilo neprijatno slušati kako ljudi o takvima govore kao Zagrepčanima koji su tamo došli zbog nas. Dinamo je institucija, ima veliki broj navijača i nema smisla govoriti o manjini", rekao je Čačić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: