Nazad

NBA: Ašiku 25 miliona!?

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 02.07.2012 - 17:24

Turski centar dobio ponudu Hjuston Rokitsa, kojom je potvrđeno da su u NBA ligi centri najdragocenija roba.

Omer Ašik biće u naredne tri sezone jedan od bolje plaćenih NBA košarkaša, ostaje samo da se vidi u kojem timu.

Dosadašnji centar Čikago Bulsa, inače ograničeno slobodan agent, prihvatio je ponudu Hjuston Rokitsa "tešku" 25 miliona dolara i potpisaće ugovor 11. jula, kada zvanično počinje prelazni rok.

Specijalista za odbranu i skok, Ašik je prošle sezone u Čikagu igrao samo 15 minuta po utakmici, a njegov prosečni učinak iznosio je 3,1 poen, 5,3 skokova i 1,0 blokada.

Posebno je zanimljivo pravilo po kojem Bulsi mogu da odgovore na ponudu Rokitsa svom igraču. Ašik bi u slučaju ostanka u Čikagu bio plaćen 5+5+15 miliona dolara, dok bi u Hjustonu za svaku sezonu dobijao približno osam miliona.

Pošto "bikovi" za sezonu 2014/15 već imaju ogroman novac rezervisan za nekolicinu nosilaca igre (Rouz, Buzer, Noa), procena je da će pustiti Ašika da ode.

Dvadesetpetogodišnji Turčin stigao je u NBA ligu iz Fenerbahčea, a srpski košarkaški fanovi pamte ga po nečasnom potezu u polufinalnoj utakmici SP 2010, kada je u dramatičnoj završnici odglumio povredu oka, kako bi sa klupe ušao u igru bolji izvođač slobodnih bacanja...

Koliko su centri danas cenjeni na tržištu, govori i ponuda Portland Trejlblejzersa Roju Hibertu iz Indijana Pejsersa - 58 miliona dolara za četiri sezone (prosečno 14,5 miliona).

On će tako postati plaćeniji od nekih elitnih plejmejkera, poput Tonija Parkera (12,5) ili Rejžona Ronda (11 miliona po sezoni). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: