Nazad

NBA: Kobi nadigrao Mela

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 26.12.2012 - 10:02

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Njujork na svom terenu, trijumfom sa 100:94, u okviru drugog meča "Božićnog specijala" NBA lige.

NBA: Kobi nadigrao Mela

Tim iz ’grada anđela’ je do petog trijumfa u nizu došao zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini u kojoj su primili samo 16 poena.

Duel Lejkersa i Niksa očekivano je bio obračun Kobija Brajanta i Karmela Entonija koji su imali identičan učinak sa po 34 poena i po 10 promašaja iz igre. Kao pobednik je izašao Kobi koji je po pravilu blistao u poslednjoj četvrtini.

Veliku pomoć "crnoj mambi" pružio mu je Meta Vorld Pis sa 20 poena, od čega 16 u drugom periodu kada je sam održao Lejkerse u igri, uz 7 skokova. Kod Niksa, Džej Ar Smit je veći deo meča nosio tim sa 25 poena.

Zapaženu partiju u redovima Lejkersa pružio je i Dvajt Hauard sa 14 poena i 12 skokova, a meč je prelomio koš Pau Gasola koji je imao 13 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Stiv Neš završio je meč sa 16 poena i 11 skokova, dok je u Niksima dvocifren učinak imao još Rejmond Felton sa 10 poena ali sa tek 5 pogodaka iz 19 šuteva iz igre, i 6 asistencija.

Brajant je deveti meč uzastopno ubacio 30+ poena, te postao novi rekorder po broju poena u Božićnim utakmicama sa 383, pretekavši Oskara Robertsona koji je postigao 377. Kobi je potao i rekorder po broju nastupa sa 15 utakmica 25. decembra. Njegov novi rekord posmatrala je i bivša supruga Vanesa koja je sedela preko puta klupe Lejkersa.


U prvom meču "Božićnog specijala" Boston je pobedio Bruklin sa 93:76, dok se tokom noći sastaju još Majami – Oklahoma Siti, Čikago – Hjuston i LA Klipers – Denver.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: