Nazad

NBA: Majami na korak od titule

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 20.06.2012 - 12:02

Majami treći put zaredom pobedio Oklahomu u finalu 104:98 i sada Lebrona i drugove od prstenja deli jedna pobeda. Uzalud Vestbruku 43 poena.

 Majami je na korak od druge titule u istoriji kluba. Slavlje bi moglo da usledi već u četvrtak u "Amerikan Eirlajnz areni", jer šampionu NBA lige iz 2006. godine nedostaje još samo jedna pobeda za konačni trijumf.

U četvrtom meču finalne serije Majami je kao domaćin savladao Oklahomu 104:98 i poveo 3:1. Pred "grmljavinom" je sada "nemoguća misija", jer do sada niko nije stigao toliki „minus“ u finalu. Niko nije čak stigao ni do sedme utakmice.

"Mogu da obećam da ćemo se boriti", izjavio je trener Oklahome Skot Bruks posle trećeg uzastopnog poraza.

Njegovom timu u četvrtom meču nije bio dovoljan veliki kapital stečen već u finišu prve četvrtine (33:16), nije bila dovoljna ni fenomenalna partija Rasela Vestbruka (43 poena, sedam skokova, pet asistencija) ni dobra rola Kevina Duranta (28 poena), ni povreda Lebrona Džejmsa...

Majami nije ponovio grešku iz prošle godine kada je u finalu poveo 2:1 protiv Dalasa, a onda izgubio sledeće tri utakmice. Sada je Oklahomu doveo do ruba provalije.

Lebron Džejms je bio na korak od tripl-dabl učinka, dao je 26 poena, uz 12 asistencija i devet skokova, Dvejn Vejd i Mario Čalmers ubacili su po 25.

Majami je već u drugoj četvrtini, serijom 16:0 došao nadomak izjednačenja, a do prvog vođstva posle uvodnog 2:0 stigao je na početku treće – 51:50. U finišu te deonice imao je i „plus sedam“.

Gosti su u poslednjoj četvrtini imali i vođstvo (94:92), ali je tada Majami serijom 7:0 rešio pitanje pobednika.

Lebron Džejms se povredio sredinom poslednje četvrtine, ali se vratio na teren i na dva minuta i 51 sekund do kraja pogodio ključnu trojku za 97:94.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: