Nazad

NBA: Majami "potvrdio"“ brejk

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 18.06.2012 - 10:29

Majami pobedio Oklahomu 91:85 i poveo 2:1 u finalnoj seriji. Lebron Džejms najbolji sa 29 poena i 14 asistencija.

Majami je na dva koraka od titule šampiona NBA lige. Posle uvodnog poraza u finalnoj seriji protiv Oklahome, napravio je preokret i poveo 2:1 u pobedama. U prvom meču na svom parketu potvrdio je prethodno napravljeni "brejk" – 91:85.

U Majamiju ipak znaju da su još daleko od titule, jer i prošle sezone su vodili protiv Dalasa 2:1, pa su ostali praznih šaka.

"Vrelinu" je do drugog trijumfa nad Oklahomom predvodio, naravno, Lebron Džejms sa 29 poena i 14 skokova. On je dokazao da je u odličnoj formi i nagovestio da nema nameru da posustane, jer je u prethodnih utakmicama davao 30 i 32 poena.

''Rekao sam momcima da prošle godine protiv Dalasa nisam imao poteze koji su menjali tok utakmice i da će ih ove godine. Na to sam fokusiran, da pomognem timu, šta god da je potrebno da se uradi u datom trenutku na terenu", rekao je Džejms posle meča.

Dvejn Vejd je dodao 25 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

Na drugoj strani, Kevin Durant je ubacio 25 poena, ali je još tokom treće četvrtine dobio četvrtu ličnu grešku i morao je na klupu u momentima kada je Oklahoma držala koce igre u rukama.

Upravo u tom periodu Majami je nadoknadio "minus" od deset poena. Na kraju te deonice Džejms je ubacio trojku, a sledeću počeo sa još pet "vezanih" poena i najavio trijumf domaćina.

Rasel Vestbruk je bio drugi strelac kod gostiju sa 19 poena. Učinak vredan pomena kod Majamija imao je i Kris Boš – deset poena i 11 skokova.

Četvrti meč igraće se u noći između utorka i srede, takođe u Majamiju. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: