Nazad

NBA: Minesota otpušta Miličića

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 13.07.2012 - 12:08

Timbervulvsi planiraju da raskinu saradnju sa srpskim centrom, kako bi oslobodili prostor u "seleri kepu" za potpisivanje Nikolasa Batuma.

Darko Miličić (27 godina, 213 cm) rastaće se sa Minesota Timbervulvsima posle dve i po sezone.

Prema navodima američkih medija, Minesota će ga otpustiti u skladu sa klauzulom o amnestiji, ustanovljenom zimus, tokom pregovora o okončanju "lokauta".

Svakom timu dato je pravo da u prvih sedam dana julskog prelaznog roka, u periodu 2012-2015, otpusti jednog igrača sa opterećujućim ugovorom.

Minesoti je potreban prostor u "seleri kepu" kako bi potpisala francuskog beka Nikolasa Batuma. Ograničeno slobodnom agentu Portland Trejlblejzersa ponuđen je četvorogodišnji ugovor vredan 45 miliona dolara.

Miličić ima ugovor sa Minesotom na još dve sezone i 10 miliona dolara, od kojih je sedam miliona garantovano.

Kada ga Vulvsi i zvanično otpuste, Darko će postati predmet aukcije drugih timova. Onaj koji ponudi najviše, moći će da potpiše ugovor sa njim po aukcijskoj ceni, a razliku do iznosa koji je trebalo da zaradi u Minesoti pokriće njegov sadašnji tim!

Ako ga u predviđenom periodu niko ne "kupi", postaće slobodni agent.

Po klauzuli o amnestiji već su otpuštene i neke velike zvezde (Čonsi Bilaps, Gilbert Arinas, Beron Dejvis i Brendon Roj), a Filadelfija se sprema da na isti način prekine saradnju sa Eltonom Brendom.

Darko Miličić bio je drugi "pik" na draftu 2003. godine. Igrao je za Detroit, Orlando, Memfis, Njujork i Minesotu.

Najproduktivnije sezone bile su mu 2006/07 u Orlandu (8,0 poena, 5,5 skokova, 1,8 blokada) i 2010/11 u Minesoti, kada je beležio 8,8 poena, 5,2 skokova, 2,0 blokada i 1,5 asistenciju po utakmici. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: