Nazad

NBA: Oklahoma u velikom finalu

Izvor: Tanjug - Svetski sport - Četvrtak 07.06.2012 - 11:28

U 6. utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros na svom terenu savladala San Antonio sa 107:99 i ukupnim rezultatom 4:2 u seriji plasirala se u veliko finale u kojem će se sastati sa pobednikom duela Boston - Majami u kojem Boston trenutno vodi sa 3:2.

 
Predvođena Kevinom Đurentom Oklahoma je jutros napravila preokret za priču i apsolutno zaslužila priliku da se bori za šampionski prsten.
 
U fantastičnoj priči, koja je trajala dva sata i 28 minuta, viđene su dve utakmice. Protagonisti jedne bili su košarkaši San Antonija koji su prvo poluvreme dobili sa 15 koševa razlike (63:48), "preteći" da seriju vrate u Teksas i druge u kojoj su dogodio rasplet u režiji domaćina.
 
Glavnu ulogu u prvoj priči imao je Francuz Toni Parker koji je do poluvremena ubacio 21 poen i čak deset puta asistirao. Kada je Parker stao, stao je i San Antonio. Francuz je u nastavku meča postigao samo osam poena i ostvario tek dve asistencije što je u velikoj meri usporilo njegov tim.
 
S drue strane Đurent je bio neumoran. Ni sekund nije proveo van igre, a na terenu je činio sve - šutirao, skakao, asistirao...
 
Kako je sve to izgledalo pokazala je statistika: 34 koša, 14 skokova, pet asistencija, dve "rampe" i jedna ukradena lopta. Dovoljno da bude proglašen najkorisnijem akterom utakmice (MVP) i najzaslužnijim što će se njegov tim boriti za šampionsku titulu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: