Nazad

NBA: Sad si uzeo prsten Lebroneee...(VIDEO)

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 22.06.2012 - 11:30

Majami je šampion. Ostvario je četvrtu uzastopnu pobedu nad Oklahomom (121:106) i ukupnim rezultatom 4:1 u finalnoj seriji došao do trona.

Majami je šampion NBA lige drugi put u istoriji, a Lebron Džejms prvi put u karijeri.

U petom meču finalne serije ekipa Erika Spolstre ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu nad Oklahomom 121:106 i slavlje u "Amerikan Eirlajnz Areni" moglo je da počne.

Kada su pre dve godine u Majami dovedeni Lebron Džejms i Kris Boš kako bi sa Dvejnom Vejdom oformili "veliku trojku", cilj je bio da se osvoji titula. Trebalo je vremena "vrelini" da se zagreje, ali je uspela. Ponovila je uspeh ostvaren 2006. godine.

Naravno, najzaslužniji za trijumf je Lebron Džejms, koji ni u jednom trenutku finalne serije nije podizao kočnicu. Sijao je od sreće posle osvajanja šampionskog prstena posle devet sezona u NBA ligi.

"Ovo je najsrećniji dan u mom životu", izjavio je Džejms, koji je proglašen za MVP finala.

Četvrtoj pobedi doprineo je sa 26 poena, 13 asistencija i 11 skokova i postao prvi košarkaš od Tima Dankana, koji je 2003. u poslednjem meču sezone ostvario "tripl-dabl" učinak.

Odlični su u četvrtak bili i Kris Boš sa 24 poena i sedam skokova, Dvejn Vejd sa 20 poena i osam skokova. Sva trojica su poslednja tri minuta provela na klupi i već tada proslavljali uspeh. Istakao se i Majk Miler sa 23 poena, od kojih je pogodio sedam trojki iz osam pokušaja.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Kevin Durant sa 32 poena i 11 skokova, Rasel Vestbruk i Džejms Harden dodali su po 19... Ipak, pokazalo se, Oklahoma još nije zrela za tron.

Zvezda večeri svakako je bio Lebron, jer je ceo košarkaški svet čekao da igrač takvog kalibra stavi prsten.

"Bila je teška odluka kada sam pre dve godine napustio Klivlend, ali razumite me, moja budućnost je bila u pitanju", kao da se pravdao Džejms, kome je upravo ta "budućnost" došla u četvrtak.

"Znao sam da Majami ima blistavu perspektivu. Sada su mi se snovi ostvarili, sada mi se sve isplatilo"...

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: