Nazad

Nemačka odustala od kandidature

Izvor: Sporske.net - Svetski sport - Subota 28.04.2012 - 08:59

Iz nemačke fudbalske federacije danas je stigla potvrda da ta zemlja neće podneti kandidaturu za organizaciju EP u fudbalu 2020. godine

Rok za podnošenje dokumentacije, zemalja koje su zainteresovane za organizovanje EP 2020., biće 15. maj nakon čega će biti uzete u obzir pristigle ponude.

Kako sada stoje stvari Turska ostaje usamljena u trci za dobijanje organizacije ovog prestižnog događaja pošto su glavni konkurenti danas odlučili da se povuku iz trke.

"Nema sumnje da je ideja o domaćinstvu EP veoma atraktivna ali situacija je takva da je Nemačka već organizovala SP za muškarce i žene u bližoj prošlosti pa je odlučeno da i druge zemlje treba da pokažu kakvi su domaćini" rekao je predsednik Nemačkog fudbalskog saveza Volfgang Niersbah.

Do sredine narednog meseca znaće se da li još neka zemlja sa evropskog kontinenta ima nameru da se uključi u trku za dobijanje organizacije turnira 2020. ili će Turska ostati usamljena.

Ove godine igra se 13. evropsko prvenstvo u fudbalu a domaćini će biti Ukrajina i Poljska.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: