Nazad

Nemci u polufinalu, Grčka ispala iz Evrozone

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 22.06.2012 - 22:50

Očekivano! Nemačka će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva, a tamo čeka pobednika meča Engleska - Italija. Grcima lekcija iz napadačkog fudbala.

Viktorije u Gdanjsku. Nemačka u polufinalu!

Drugo četvrtfinale Evropskog prvenstva u mnogome je ličilo na popularnu dečju igri - igralo se samo ispred jednog gola, grčkog! "Panceri" su napadali, Heleni se grčevito branio. Skoro ceo meč!

Ovaj put pobedio je ofanzivni stil, "katanaćo" je konačno poražen. Doduše, u jednom trenutku opasno je zapretio... Nemci zasluženo idu u polufinale, Grci se pakuju i odlaze sa Eura. Nemaju za čim da žale.

Nemačka - Grčka 4:2 (1:0).

Strateg "pancera" Joakim Lev odlučio se da u četvrtfinalu "odmori" nekoliko igrača koji su iznali veliki teret takmičenja u "grupi smrti".

Lev je na klupi ostavio najboljeg strelaca Marija Gomeza, Tomasa Milera i Lukasa Podolskog. Njih trojica su bili starteri na svim prethodnim duelima. Šansu da se istaknu od prvog minuta dobili su Marko Rojs, Andre Šurle i Miroslav Klose.

Bio je to odličan potez, iako se u prvi mah činilo da se Lev "kocka" s obzirom da pomenuti igrači nisu imali dovoljno minuta na ovom Evropskom prvenstvu. Nisu im ni bili potrebni, Klose i Rojs su postigli golove, a i Šurle je mogao da se upiše. Strelci za Nemce bili su još Filip Lam i Sami Kedira.

Grci su dva puta bljesnuli na meču - u 55. minutu, kada je Jorgos Samaras izjednačio na 1:1, i u 89. minutu, kada je Dimitris Salpingidis postigao iz penala drugi gol na Euru.

Sve ostalo vredno uživanja u fudbalskoj igri kreirali su Nemci. U Gdanjsku su zaista ličili na kaznenu ekspedicju. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: