Nazad

Nole i Janko otvaraju Vimbldon

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 24.06.2012 - 19:54

Branilac titule u ponedeljak će, kako tradicija nalaže, odigrati prvi meč na Centralnom terenu. U rasporedu još Troicki, Janković, Jovanovski i Dolonc.

Novak Đoković u 14 časova će početi meč sa vremešnim Huanom Karlosom Fererom, sa kojim ima skor 1:1, s tim da nisu igrali punih pet godina.

Fererov poslednji trzaj na Vimbldonu bilo je četvrtfinale 2009. godine, nakon čega je ispao u prvom kolu, pa 2011. nije ni nastupio.

Objektivno, bilo bi iznenađenje da nekadašnji svetski "broj jedan" uzme Novaku set, a kamoli više od toga...

Janko Tipsarević, koji je u petak proslavio 28. rođendan, u isto vreme na terenu broj 1 sastaće se sa dve godine starijim Argentincem Davidom Nalbandijanom (1:2, ove godine 1:1).

Posle njih na teren će Rodžer Federer i Albert Ramos, a zatim sledi možda i najatraktivniji duel prvog dana, između Jelene Janković i Belgijanke Kim Klajsters.

Klajsters je najavila da će se ove godine definitivno povući iz tenisa, a pre nekoliko dana je predala polufinalni meč Unicef opena u Hertogenbošu zbog povrede stomačnog mišića.

Na najnovijoj WTA listi zauzima tek 47. poziciju, ali ni Jankovićeva ove sezone ne može da se pohvali naročitim uspesima. Ako izuzmemo polufinale Dubaija - još u februaru - stizala je daleko samo na turnirima sa nagradnim fondom od oko 200.000 dolara, pa ne čudi što više nije među Top 20 teniserki sveta.

Jeleni ne ide na ruku ni tradicija, s obzirom na to da je dobila samo jedan od osam duela sa Klajsters, pre tri godine u Torontu.

Viktor Troicki i Španac Marsel Granoljers trebalo bi između 14 i 14.30 sati da izađu na teren broj 14.

Granoljers (23) je za 11 pozicija bolje kotiran na ATP listi, ali ako ga je Viktor pobeđivao na šljaci (2:1), sigurno može i na travi.

Vesna Dolonc u ponedeljak će debitovati na grend slem turnirima kao srpska teniserka.

Posle sjajno odigranih kvalifikacija, ona će se oko 15 časova na terenu broj 4 sastati sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom (prvi međusobni okršaj), dok Bojanu Jovanovski u približno istom terminu očekuje duel sa grčkom veterankom Eleni Danilidu (1:0) i to na terenu broj 5.

Nagradni fond ovogodišnjeg, 126. Vimbldona, iznosi više od 16 miliona funti, a titule brane Đoković i Čehinja Petra Kvitova. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: