Nazad

Obradović napustio Panatinaikos!

Izvor: Sportal - Svetski sport - Utorak 12.06.2012 - 17:27

Posle 13 godina došao je kraj! Željko Obradović nije više trener Panatinaikosa, kluba kojem je od 1999. godine do danas doneo 11 titula šampiona Grčke i pet trofeja pobednika Evrolige

Porodica Janakopulos, koja je vlasnik "zelenih" iz Atine i najtrofejniji evropski trener nisu uspeli da se dogovore o nastavku saradnje pa će Srbin napustiti Grčku posle 13 sezona.

 - Sa žaljenjem konstatujemo da je saradnja sa Željkom Obradovićem završena. Iza nas je 13 više nego uspešnih sezona u kojima smo osvojili 16 velikih trofeja. Zahvaljujemo se Željku Obradoviću na svim lepim trenucima koje je podario ovom klubu i učinio ga jednim od najvećih u Evropi. Bilo je teško rastati se sa našim trenerom - stoji u saopštenju Panatinaikosa.

 Grčkoj javnosti obratio se i Željko Obradović, koji je rekao da ovo nije "konačno zbogom", već samo privremen rastanak sa klubom.

 - Dragi prijatelji, kada sam u junu 1999. stigao u Atinu ni sanjao nisam da ću 13 sezona biti na klupi Panatinaikosa. Ovde sam doživeo mnoštvo prelepim momenata, mnoga slavlja, ali bilo je i teških dana. Uvek smo bili kao jedan, velika familija koja se međusobno podržavala i poštovala. Imam veliko mišljenje o porodici Janakopulos, a želim da se zahvalim i svim ostalim zaposlenima u Panatinaikosu koji su bili deo stvaranja istorije. Ovo je bilo isuviše teška odluka za mene, uvek ću biti deo Panatinaikosa, moj dom je u Atini. Hvala navijačima, medijima i mom asistentu Dimitrisu Itudisu na fenomenalnoj saradnji kroz sve ove godine - stoji, između ostalog, u saopštenju Željka Obradovića za grčke medije.

Inače, treba istaći da su grčki mediji sa velikim žaljenjem konstatovali da Srbin više nije trener Panatinaikosa. 

 Kada je u pitanju nastavak karijere trofejnog stručnjaka, mediji u Turskoj pišu da je Obradović jako blizu prelaska u Istanbul gde bi trebalo da preuzme Anadolu Efes, kojem vlasnici tog kluba navodno nude blanko ček.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: