Nazad

ODBOJKA: Selektor Rusije izvršio samoubistvo?

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 29.08.2012 - 19:06

Selektor ženske ruske odbojkaške reprezentacije Sergej Ovčinjikov umro je u 43. godini. Mediji prenose da se obesio zbog lošeg plasmana na Olimpijskim igrama.

 Odbojkaški savez Rusije saopštio je da je selektor odbojkašica te zemlje Sergej Ovčinjikov pronađen mrtav u trening kampu u Hrvatskoj, gde se ekipa Dinama iz Moskve, čiji je bio trener, pripremala za novu sezonu. 

 
Mediji u Hrvatskoj preneli su da je policija u Poreču potvrdila da nije bilo nasilne smrti, ali da sumnjaju da je Ovčinjikov izvršio samoubistvo. Policija je pokrenula istragu, a Eurosport je preneo da se ruski trener obesio u sobi na četvrtom spratu hotela u kojem je ekipa bila smeštena.
 
Ovčinjikov je to navodno uradio jer nije mogao da podnese loš plasman koji je ekipa ostvarila na Olimpijskim igrama. Ruskinje su važile za velike favorite za zlatnu medalju, ali su neočekivano poražene u četvrtfinalu od selekcije Brazila.
 
On je preuzeo nacionalni tim u desembru prošle godine i sa uspehom je okončao kvalifikacije za OI u Londonu. Rani poraz i neosvajanje olimpijskog odličja žestoko su ga potresli, što su potvrdile i njegove kolege.
 
"On je bio fenomenalan trener. O njemu niko neće reći nijednu lošu reč. Istina je da su na Olimpijskim igrama ostvarili loš rezultat, ali... do đavola, kako nije uspeo da se nosi sa tim. On je taj poraz u četvrtfinalu doživeo veoma lično. Bio je veoma uznemiren i video sam da je sve to veoma teško preživljavao. Bio je jedan od onih ljudi koji nisu mnogo pričali, čak ni u pobedi. I tada je mnogo razmišljao o nekim drugim stvarima i zaista je mnogo pušio", izjavio je bivši ruski selektor Vladimir Kuzjutkin o svom prijatelju Ovčinjikovu, odbacujući mogućnost da poveruje da je njegov kolega digao ruku na sebe.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: