Nazad

OI: Kazahstanci u London nose svoje kobasice

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 15.07.2012 - 20:53

Olimpijski tim Kazakstana najavio je da će pokušati da u Veliku Britaniju uveze kobasice od konjskog mesa koje su njihovim sportistima neophodne u postizanju dobrih rezultata u Londonu.

  Kazahstanci se za London spremaju po staroj dobroj devizi "sve svoje sa sobom nosim". Najavili su da će dati sve od sebe da na Olimpijske igre ponesu i svoje kobasice od konjskog mesa.

Ostaje, međutim, nejasno kako će kobasice biti unete u Veliku Britaniju, s ozbirom na to da imaju veoma striktne zakone o uvozu mesa i mesnih prerađevina. 

Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), kazahstanske vlasti tvrde da je konjsko meso glavni sastojak nacionalne kuhinje i da je ono neophodno sportistima za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Kazahstanski tim je, uglavnom, sastavljen od boksera, rvača i dizača tegova kojima je potrebna ishrana bogata proteinima. 

Kazahstanski zvaničnik Elsijar Kangatov objasnio je da domaći sportisti moraju dobiti adekvatnu hranu i dodao da nacionalni komitet planira da u Veliku Britaniju uveze i kavijar. 

Za Kazahstan će se na Olimpijadi u Londonu takmičiti 114 sportista. 

Vlasti ove centralnoazijske države bogate naftom obećale su sportistima velike novčane nagrade u slučaju osvajanja medalja - 200.000 dolara za zlato, 150.000 za srebro i 75.000 za bronzu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: