Nazad

OI: Novak na brzinu prekratio muke nemoćnom Rodiku

Izvor: Sportal - Svetski sport - Utorak 31.07.2012 - 17:59

Nakon manjih problema u prvom kolu olimpijskog teniskog turnira sa Fabijanom Fonjinijem, u narednoj rundi je usledila demonstracija moći na centralnom terenu Vimbldona Novaka Đokovića, kome je trebalo samo 56 minuta da savlada Endija Rodika rezultatom 2:0 (6:2,6:1).

 Srpskom asu se žurilo da što pre završi meč drugog kola da bi stigao na rukometnu poslasticu između Srbije i Hrvatske. U osmini finala će se sastati sa boljim iz duela u kome se sastaju Marin Čilić i Lejton Hjuit.

 
Rodiku je Novak prepustio samo tri gema. A kako je Novak dominirao centralnim terenim nema sumnje da je Amerikanac tokom meča sebi rekao "tako sam i ja nekada". Srpski as nije dozvolio ni u jednom momentu meča da rival nagovesti eventualnu neizvesnost i ubedljivom partijom najavio da će njegova igra, kako turnir bude odmicao, biti na nivou, koji je potreban za osvajanje olimpijske medalje.
 
 
 
Novak je u prvom setu poslao poruku Rodiku da mu neće mnogo značiti prethodnih pet trijumfa u osam njihovih međusobnih susreta. I jedna i drugi teniser su bili sigurni na svoj servis na startu meča, pa se činilo da od brejka neće biti ništa u skorije vreme. Međutim, u šestom gemu Novak je lako oduzeo servis Rodiku, a potom u narednom na svoj servis gem potvrdio brejk. Nastavio je sjajnu seriju drugi teniser sveta, napravio novi brejk, osvojio četvrti gem u nizu za prvi set, koji je dobio 6:2 posle pola sata igre. 
 
Koliko je srpski as bio dominantan dokaz je i 20 direktnih poena, koliko je napravio u prvom delu igre, ukrotio je najjače oružje Amerikanca servis, koji nije imao ni promil šansi da mu pripreti.
 
Fenomenalnu partiju Novak je nastavio i u drugom setu. Nemoćnom Rodiku nije mogla da pomogne ni publika. Đoković pravi brejk u drugom gemu, a zatim osvaja i sedmi uzastopni gem za vođstvo od 3:0. Amerikanac je tek u četvrtom gemu uspeo da osvoji servis gem i prekine seriju srpskog asa. Međutim, jedan osvojen gem nije uspeo da vrati Endija u igru. Naredni gem Novak osvaja bez izgubljenog poena, a potom i pravi novi brejk za vođstvo od 5:1. Kako je i krenuo, Novak je i okončao meč, asom za trijum od 2:0 i najubedljiviju pobedu protiv nekada prvog tenisera sveta.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: