Nazad

Olimpijske igre (ponedeljak): Raspored i rezultati

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Ponedeljak 30.07.2012 - 14:38

Velimir Stjepanović brži od Felpsa, Stojić i Benđik u finalu, Rodik zakazao duel sa Đokovićem

 Šestog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu takmiče se sportisti u 22 sporta, dok Srbija navija za svoje predstavnike u njih šest.

 
14.26: Endi Rodik savladao Slovaka Martina Kližana sa 7:5, 6:4 i zakazao okršaj sa Novakom Đokovićem u drugom kolu teniskog turnira u Londonu.
 
14.13: Rumunski takmičar Alin George Moldoveanu osvojio je zlatnu medalju u disciplini deset metara vazdušnom puškom. Moldoveanu je, prethodno, u kvalifikacijama izjednačio olimpijski rekord koji iznosi 599 krugova.Isti uspeh u kvalifikacijama ostvario je i italijanski strelac Nikolo Kamprijani, koji je kasnije osvojio srebrnu medalju, dok je bronzu poneo Indijac Gagan Narang.
 
14.10: Selektor veslača Nebojša Ilić kaže da nema šta da zameri svojim pulenima na današnjim rezultatima i dodaje da je uveren da će četverac proći dalje u repesažu.
 
14.02: Velšanin Rajan Gigs je golom protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata postao najstariji strelac na fudbalskom turniru Olimpjskih igara, pošto je taj pogodak postigao sa 38 godina i 243 dana.
 
13.00: Ženska odbojkaška reprezentacija počinje drugi meč u Londonu. Protivnice su joj odbojkašice Južne Koreje. Čekaju se još teniseri, te nastup Velimira Stjepanovića u polufinalu na 200 metara delfin stilom.
 
12.39: Fudbalska reprezentacija Španije mogla bi da bude kažnjena zbog nesportskog ponašanja u senzacionalnom porazu od Hondurasa, koji je označio kraj njihovih snova o četvrtfinalu. Sedmorica fudbalera aktuelnog svetskog i evropskog prvaka požutelo je u meču drugog kola turnira, a pojedinci su u tunelu verbalo napali sudiju Huana Sota, koji je navodno oštetio Furiju za penal
 
12.06: Srpski četvrtac bez kormilara u sastavu Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Radoje Đerić posustao u finišu kvalifikacija na 2.000 metara, pa je kroz cilj prošao kao poslednji u svojoj grupi, te će se za mesto u finalu boriti u repesažu.
 
12.01: Švedska plivačica Tereza Alšamar, dvostruka olimpijske vicešampionka, odustala je od učešća u trci na 100 metara slobodnim stilom pošto je uklještila vratni nerv. Alšamarova će tek odlučiti da li će se takmičiti na distanci od 50 metara.
 
 
 
11.49: Fantastična trka Velimira Stjepanovića na 200 metara delfin stilom, koji je rezultatom od minut, 54 sekunde i 99 stotinki oborio nacionalni rekord i plasirao se u polufinale trećim vremenom u kvalifikacijama. Iza sebe je ostavio i legendarnog Majkla Felpsa. Polufinale će se plivati u 20.30
 
11.39: Reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev nije uspeo da se plasira u finale discipline 10 metara vazdušnom puškom, pošto je u kvalifikacijama zauzeo 30. mesto od ukupno 47. takmičara. Upucao je 591 krug, a za finale mu je trebalo 596.
 
11.21: Veslači Nikola Stojić i Nenad Beđik uspeli su da se u repesažu domognu polufinala u konkurenciji dvojca bez kormilara, pošto su trku završili na drugom mestu vremenom šest minuta, 26 sekundi i 61 stotinku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: