Nazad

Oluja opet usporila Dajanu Najad

Izvor: B92 - Svetski sport - Utorak 21.08.2012 - 14:27

Još jedna oluja usporila je Dajanu Nijad četvrtog dana od kako pliva od Kube do američke države Floride.

 Citirajući njen blog, plivačiča i njen tim su se našli usred oluje oko 1.45 sati. Danas (utorak) na njenom blogu piše da je ona bezbedna ali da mora da čeka da prođe oluja.

 
Dajana Nijad očekuje da stigne do Florida Kiza u sredu ujutru, sa zakašnjenjem od šest sati zbog oluje tokom noći. Ona je do sada preplivala 55 milja (oko 88 kilometara).
 
Spisateljica, novinarka i ekstremna sportiskinja Dajana Nijad već četiri dana pliva od Kube do Floride, juče u kojoj je imala problema sa olujom i meduzama. 
 
Ona pokušava da prva prepliva od Havane do Floride bez kaveza za zaštitu od ajkula. Dajanu Najad prati tim u čamcima, a u jednom od njih je uređaj koji emituje blago električno polje za rasterivanje ajkula. 
 
Njoj je ovo četvrti dan u vodi, a tim je procenio da će joj do kraja poduhvata trebati još najmanje 60 sati plivanja. Tokom dosadašnjeg puta ova 62-godišnja Amerikanka je pravila kratke pauze za odmor i lake obroke. 
 
Dajan Najad će u sredu napuniti 63 godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: