Nazad

Oskar Pistorijus trči na OI u Londonu!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 04.07.2012 - 14:21

Atletičar bez obe noge, Oskar Pistorjus, prijavljen za južnoafričku štafetu 4x400 metara na OI. "Ovo je najsrećniji dan mog života", napisao na tviteru.

Oskar Pistorijus je neverovatan sportista i čovek!

Atletičar, kome su amputirane obe noge, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Londonu, u štafeti Južne Afrike na 4x400 metara, objavljeno je danas.

"Danas mi je najsrećniji dan u životu! Učestvovaću i na OI i na Paraolimpijskim igrama u Londonu! Hvala svima koji ste učinili da postanem ovakav sportista. Hvala Bogu, porodici, prijateljima, mojim rivalima i navijačima", ushićeno je napisao 25.godišnji Pistorijus na svom tviter profilu kada je saznao da će ići na Olimpijske igre.

On će biti prvi atletičar kome su amputirane obe noge koji će se takmičiti na olimpijskim igrama!

"Blejd raner", kako ga nazivaju, bio je član južnoafričke štafete na prošlogodišnjem SP u Južnoj Koreji, ali nije trčao u finalu, što ga je prilično razočaralo.

Pre pet dana, trčao je u kvalifikacijama u Južnoj Africi, kada su se birali pojedinačni učesnici za tim na 400 metara. Izmaklo mu je učešće za 0.22 sekunde, odnosno trčao je 45.30. Prethodno je u martu istrčao 45.20 sekundi, što bi mu bilo dovoljno da uđe u olimpijski tim.

Ali, sada je dobio nagradu - pozvan je u olimpijski tim za štafetu!

Na Paraolimpijskim igrama, Pistorijus će braniti zlato na 100, 200 i 400 metara. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: