Nazad

Otkazan Indijan Vels zbog koronavirusa

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Svetski sport - Ponedeljak 09.03.2020 - 11:39

Kako su naveli organizatori, odluka o otkazivanju turnira zasnovana je na uputstvima medicinskih radnika, centara za kontrolu bolesti i zvaničnika Kalifornije

Previše je veliki rizik za javno zdravlje FOTO. Getty Composite
Teniski turnir u Indijan Velsu, koji je trebalo da počne ove nedelje, otkazan je zbog epidemije koronavirusa, saopštili su danas organizatori prvog mastersa u sezoni.
 
Kako su naveli organizatori, odluka o otkazivanju turnira zasnovana je na uputstvima medicinskih radnika, centara za kontrolu bolesti i zvaničnika Kalifornije.
 
- Veoma smo razočarani što se turnir neće održati, ali najvažnije je zdravlje i bezbednost lokalne zajednice, igrača, volontera, zaposlenih... svih koji su uključeni u ovaj događaj - rekao je direktor turnira Tomi Has.
 
On je dodao da su organizatori spremni da se turnir održi u nekom drugom terminu i da će istražiti sve mogućnosti.
 
- Previše je veliki rizik za javno zdravlje zbog događaja ove veličine.  Nije u interesu navijača, igrača i susednih oblasti da se ovaj turnir održi. Moramo da udružiti kako bismo zajednicu zaštitili od epidemije koronavirusa - rekao je profesor medicine Dejvid Agus.
 
Odluka o otkazivanju turnira mnoge tenisere je zatekla u kalifornijskoj pustinji.
 
Kvalifikacioni mečevi trebalo je da počnu u ponedeljak, a mečevi u glavnom žrebu u sredu.
 
Ovaj teniski turnir obično privuče oko 450.000 navijača, a zbog popularnosti među igračima naziva se i petim grend slemom u sezoni.
 
Nagradni fond u Indijan Velsu iznosi 17 miliona dolara.
 
U Kaliforniji je do sada prijavljeno 114 osoba zaraženih koronavirusom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: