Nazad

Partizan dovodi košarkašku legendu: Novi sportski direktor crno-belih je Zoran Savić

Izvor: Mozzart sport, OK Radio - Svetski sport - Petak 12.03.2021 - 14:40

Čovek koji je bio šampion Evrope i sveta u dresu Jugoslavije zauzeće vrlo važnu poziciju.

FOTO: Screenshot
Ostoja Mijailović je to najavio za sledeću nedelju, a već sada je poznato o kome se radi.
 
Novi sportski direktor KK Partizan biće Zoran Savić.
 
Kako saznaje "Mozzartsport", na mesto sportskog direktora sešće proslavljeni košarkaš, nakon najava predsednika Ostoje Mijailovića da se radi na dovođenju novog lica na toj poziciji.
 
Partizan je u prethodnom periodu imao brojne probleme na parketu, pre više od mesec dana su ostali i bez sportskog direktora, a sada će to mesto biti popunjeno.
 
Na mesto sportskog direktora sešće legendarni Zoran Savić, potvrđeno je MONDU, a njihova saradnja bi uskoro trebalo da bude u potpunosti dogovorena.
 
"Već sledeće nedelje ćemo imenovati sportskog direktora. Neću o imenu. Najvažnije je da su se klupska i negova filozofija poklopile", izjavio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović u četvrtak.
 
Savić je svojevremeno kao igrač bio trostruki šampion Evrope u klupskoj košarci, kao i šampion Evrope i sveta u dresu reprezentacije Jugoslavije.
 
Da je ovo ambiciozan potez uprave crno-belih govori i činjenica da je Savić bio tvorac velikih uspeha i kao funkcioner. Predvodio je Fortitudo iz Bolonje do finala Evrolige 2004. godine kao generalni menadžer tima, dok je od 2005. do 2008. godine bio sportski direktor Barselone.
 
Partizan je ranije ove sedmice propustio šansu da se plasira u četvrtfinale Evrokupa porazom od Metropolitana, a u ABA ligi im uopšte ne ide dobro jer imaju skor 7-12.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: