Nazad

Pet godina zabrane zbog baklji...

Izvor: Sportske - Svetski sport - Četvrtak 23.08.2012 - 12:37

Da se i u dalekoj Australiji ozbiljno odnose prema huliganima pokazuju i izrečene kazne nakon meča između Sidnej Junajted – Vestern Sidnej Voriors koja je odigrana juče.

Naime, na pomenutom meču gradskih rivala navijači su priredili bakljadu i koristili pirotehnička sredstva koja se svuda u svetu oštro zabranjuju, pa tako i u Australiji.

Da neće tolerisati ispade na stadionima, pokazao je Fudbalski savez Australije koji jedvojici navijača izrekao kazne ulaska na stadion u trajanju od pet godina!

„Ovakvim ljudima nije mesto na stadionima. Moramo se obračunati sa ovakvim idiotima koji samo žele da prave probleme.“, rekao je čelnik Fudbalskog saveza.

Inače, jučerašnji inident je drugi u nizu u poslednjih nekoliko dana.

Naime, još jedan, gori slučaj, desio se na utakmici između ekipe Njukasl Džetsa i Velington Feniksa koje su odigrale su sve, samo ne prijateljski meč.

Počelo je oštrim startom igrača Njukasla koji je pokupio Menija Muskata a onda se sve pretvorilo u opštu tuču.

Usledilo je pesničenje između dvojice fudbalera kojima su se priključili i saigrači. Meč je zbog tog incidenta prekinut na pet minuta a fudbalska federacija Australije naknadno će odlučiti o kaznama za ova dva kluba kao i za igrače koji su bili vinovnici nesvakidašnjeg pesničenja na terenu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: