Nazad

PIJACA: Siti ne da Kolarova na pozajmicu

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 09.07.2012 - 15:12

Mančester siti odbio ponudu Milana za srpskog reprezentativca. Čelsi hoće Šurlea, ali...Vertongen u Totenhemu, nova ponuda Fiorentine za Šamaka...

Mančester siti je voljan da proda srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, ali samo ako je neki klub spreman da otkupi njegov ugovor. Pozajmica nije opcija.

To je rečeno Milanu, koji je želeo da dovede na pozajmicu Kolarova, uz opciju da na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Ova priča budi sećanja na sagu oko Karlosa Teveza. On je, zimus, takođe dovođen u vezu sa Milanom, bio je i na ručku sa prvim operativcem Milana Adrijanom Galijanijem, ali i tada su rosoneri želeli da naprave posao tako da Tevez dođe na pozajmicu. Poznato je da se Tevez vratio u Siti i doprineo osvajanju titule prvaka Engleske.

Uporedo sa ovom pričom, najnovija u vezi sa Mančester sitijem tiče se trenera Roberta Manćinija. Italijan nije došao na pripreme ekipe u Austriji (odnosno, niko ga nije video), što je engleske medije podstaklo da se bave špekulacijama, doduše na osnovu vesti iz Rusije: da li to znači da će Manćini biti novi selektor Rusije!?


Totenhem, odnosno Andre Viljaš Boaš, doveo je još jednog novog igrača. Posle Gulfija Sigurdsona, "pevci" su doveli dosadašnjeg fudbalera Ajaksa, Belgijanca Jana Vertongena.

On je prošle sezone bio proglašen za najboljeg igrača holandske lige.

"Zadovoljstvo nam je da saopštimo da smo postigli dogovor sa Ajaksom oko transfera Jana Vertongena, koji je trenutno na lekarskim pregledima", objavio je Totenhem.

Vertongen, koji igra u zadnjoj liniji odbrane, odigrao je 220 utakmica za Ajaks i postigao je 28 golova.

"Imam 25 godina i osećam se spremnim da igram u Premijer ligi. Čuo sam mnogo lepih priča o Totenhemu", rekao je Vertongen.

Osipa se Arsenal. Još je neizvesno šta će biti sa Robinom van Persijem, priča se i o odlasku Tea Volkota, a na izlaznim vratima je još jedan napadač - Marokanac Maruan Šamak.

Fiorentina je pojačala ponudu za Šamaka, koji je proveo dve sezone u Arsenalu i nije se naigrao.

Čelsi pokušava da angažuje nemačkog reprezentativca iz Bajera iz Leverkuzena Andrea Šurlea. Evropski prvak je poslao ponudu od oko 20 miliona evra, ali nemački klub za sada odoleva.

"Dobili smo konkretnu ponudu od Čelsija za Šurlea vrednu više od 20 miliona evra. Za sada su 'pata karte', ali nadamo se da ćemo zadržati Šurlea", rekao je izvršni direktor Bajera Volfgang Holchauzer. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: